Romige kalkoensalade met druiven en pecannoten

    Romige kalkoensalade met druiven en pecannoten

    11keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De contrasterende smaken en structuren van de verschillende ingrediënten maken van deze salade een vullende maaltijdsalade zonder veel verzadigde vetzuren. Dit is het ideale recept om restjes geroosterd kalkoenvlees van de vorige dag of verse kalkoen van goede kwaliteit te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g fusilli (spiraalvormige pasta)
    • 150 g magere yoghurt
    • 3 el mayonaise
    • 1 tl wittewijnazijn
    • 2 tl Franse mosterd
    • 3 el fijngehakte verse dragon
    • 250 g geroosterd kalkoenvlees, zonder vel en botten, in blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in fijne plakjes gesneden
    • 125 g blauwe druiven of een mix van blauwe en witte druiven, zonder pitten, gehalveerd
    • 50 g pecannoten, geroosterd en grofgehakt
    • peper en zout
    • takjes verse dragon om te garneren
    • Om te serveren (desgewenst)
    • gemengde blaadjes groene sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies die op de verpakking staan vermeld. Laat uitlekken en spoel af onder koud water. Laat de pasta opnieuw uitlekken en afkoelen.
    2. Meng ondertussen yoghurt met mayonaise, wittewijnazijn, mosterd en dragon in een grote kom. Roer tot alle ingrediënten zijn gemengd en een smeuïge dressing ontstaat.
    3. Voeg pasta, kalkoen, bleekselderij, druiven en geroosterde pecannoten toe en breng op smaak. Meng goed tot alle ingrediënten zijn bedekt met de romige dressing.
    4. Schep de salade in een kom of op borden en garneer met de dragon. Serveer eventueel met gemengde blaadjes groene sla.

    Variaties en tips

    • Voor een kruidige Indiase versie van dit gerecht voegt u 2 eetlepels tikka masala kerriepasta (of naar wens) toe aan de yoghurt. Garneer met fijngehakte verse koriander in plaats van dragon. * • Verminder de hoeveelheid vet door magere mayonaise te gebruiken. * • Vervang de pecannoten door 50 g geroosterde cashewnoten en gebruik 2 appels, zonder klokhuis en in stukjes gesneden, in plaats van de druiven. Voeg 50 g sultanarozijnen toe. * • Maak een vegetarische salade door de kalkoen te vervangen door 225 g gerookte tofu.

    Pluspunten

    • Kalkoenvlees zonder vel is een uitstekende bron van vetarme eiwitten en bevat meer vitamine B12, niacine en zink dan kip. * • Blauwe druiven leveren veel bioflavonoïden. Deze antioxidanten bieden het lichaam bescherming tegen het beschadigende effect van vrije radicalen dat samenhangt met kanker.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ niacine * ✓✓ B12, E, koper * ✓ B1, B6, calcium, ijzer, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren