Romige tagliatelle met geitenkaas en geroosterde hazelnoten

    Romige tagliatelle met geitenkaas en geroosterde hazelnoten

    13keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Als u honger hebt en snel wilt eten, kunt u dit eenvoudige pastagerecht in een mum van tijd op tafel toveren. U kunt zelfs nog een salade bereiden om erbij te serveren en dan nog zult u binnen 20 minuten aan tafel zitten om te eten. Let er bij het smelten van de kaas wel goed op dat hij niet te heet wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g tagliatelle
    • 90 ml halfvolle melk
    • 150 g halfvette, zachte geitenkaas
    • 2 tl fijngehakte verse dragon
    • 6 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2-3 el fijngehakte, geroosterde hazelnoten
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 1min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de pasta in 10-12 minuten in kokend water al dente, of volg de instructies zoals die vermeld staan op de verpakking.
    2. Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Zet op een laag vuur. Voeg de kaas toe en roer goed tot hij helemaal is gesmolten. Laat het mengsel niet aan de kook komen, anders zal de kaas gaan klonteren.
    3. Haal de pan van het vuur en voeg dragon en lente-uitjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Laat de pasta goed uitlekken en schep hem in een kom. Voeg de saus op basis van geitenkaas toe en meng goed. Strooi de hazelnoten erover en serveer direct.

    Variaties en tips

    • Voor een nog snellere maaltijd gebruikt u verse pasta (die sneller gaar is dan gedroogde). Vervang de geitenkaas en de lente-uitjes door 250 g vetarme zachte kaas met knoflook en kruiden. Meng een beetje melk met de zachte kaas en vermeng het dan met de hete pasta. * • Rooster 4 eetlepels grove broodkruimels onder de grill tot ze krokant en goudbruin zijn. Strooi ze over de pasta als een vetarm alternatief voor de geroosterde hazelnoten.

    Pluspunten

    • Geitenkaas bevat veel eiwitten, de mineralen calcium en fosfor, en de B-vitaminen B1, niacine, B6 en B12. Door halfvette geitenkaas te gebruiken, beperkt u de hoeveelheid vetten. Halfvette geitenkaas bevat slechts half zoveel vetten als cheddar.

    Bevat per portie

    ✓✓ B2, B12, niacine, calcium * ✓ A, E, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Christientje
    1

    Weinig smaak en de melk in combi met kaas en pasta werd klonterig en niet lekker - 21 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren