Runderbouillon

    Runderbouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    0

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 125 g mager stoofvlees in één stuk
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 1 worteltje, grofgesneden
    • 1 stengel bleekselderij, grofgesneden
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 takje peterselie, de stengel gekneusd
    • 1 takje verse tijm
    • 10 zwarte peperkorrels
    • ½ tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan op een hoog vuur. Braad het vlees aan beide kanten en haal het uit de pan.
    2. Temper het vuur en voeg de groenten toe. Laat zachtjes bakken tot ze bruin zijn, terwijl u af en toe roert. Voeg 2 liter water toe en breng aan de kook.
    3. Voeg het rundvlees opnieuw toe en verhit tot de vloeistof kookt. Verwijder het schuim en voeg kruiden, peperkorrels en zout toe. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat 2 uur sudderen.
    4. Giet de bouillon door een zeef in een vuurvaste kom. Verwijder het vlees en de groenten. Laat afkoelen en zet de bouillon koel weg. Verwijder het schuim van de oppervlakte.

    Variaties en tips

    • Voor lams- of varkensbouillon gebruikt u mager lams- of varkensvlees. Gebruik restjes gebraad in plaats van vers vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren