Eba

    Eba

    1keer bewaard
    17min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek afrikaans gerecht dat als bijgerecht bij gerechten als Egusi soep, een rijke pittige soep, kan worden geserveerd. Traditioneel wordt dit gerecht gezamenlijk en met de hand gegeten. Er wordt dan een klein beetje in de hand gerold en dan in de soep gedoopt en gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 3/4 liter water
    • 600g gari (nigeriaanse bloem), griesmeel of tapioca bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:17min 

    1. Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg de griesmeel of bloem toe onder voortdurend roeren en kook het tot het een massa krijgt die lijkt op aardappelpuree of polenta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren