Runderschotel met oestersaus

    Runderschotel met oestersaus

    10keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    In de wok kunt u heerlijke gerechten met vlees, groenten en graanproducten bereiden. In dit gerecht worden dunne plakjes lendenbiefstuk geserveerd met rode paprika, broccoli en gebakken rijst met eieren. U schotelt uw gasten een heerlijke combinatie van smaken en structuren voor.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el zonnebloemolie
    • 300 g magere lendenbiefstuk, zonder vet en in dunne plakjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
    • een stuk verse gember van 2,5 cm, fijngehakt
    • 2 rode uien, in partjes gesneden
    • 1 grote, rode paprika, zaad verwijderd en in schijfjes gesneden
    • 200 g kleine broccoliroosjes
    • 6 el oestersaus
    • verse korianderblaadjes om te garneren
    • Voor de rijst met eieren
    • 225 g langkorrelrijst
    • 1 el zonnebloemolie
    • 4 lente-uitjes, in diagonale plakjes gesneden
    • 100 g diepvrieserwten
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1 el lichte sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rijst gaar in een pan met kokend water gedurende 10-12 minuten, of volg de instructies op de verpakking. Laat indien nodig goed uitlekken, doe de rijst dan weer in de pan, dek af en houd warm.
    2. Verhit een wok of een braadpan met zware bodem, voeg 1 eetlepel van de olie toe en bedek de bodem van de pan. Voeg vlees, knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten tot het vlees aan alle kanten bruin is. Haal alles met een schuimspaan uit de wok en zet opzij.
    3. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg rode uien, rode paprika en broccoli toe. Roerbak gedurende 2 minuten tot de ui begint te verkleuren. Voeg het vlees en braadvocht weer toe aan de wok, voeg de oestersaus toe en laat 1 minuut sudderen.
    4. Terwijl vlees met groenten in de wok of braadpan gebakken wordt, verhit u de olie in een andere wok of braadpan. Voeg lente-uitjes en doperwten toe. Roerbak 1 minuut, voeg dan eieren en sojasaus toe en blijf roeren tot de eieren stollen. Voeg de rijst toe en roer tot alles goed is gemengd. Roerbak nog 1 minuut op een zacht vuur.
    5. Schep de rijst in kommen en schep er het vleesmengsel bovenop. Garneer met de korianderblaadjes en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Vervang het rundvlees door 300 g mager varkensvlees, in plakjes gesneden. Roerbak het met knoflook, gember en ½ theelepel geplette gedroogde chilipepers. Neem alles uit de wok. Doe 1 grote, gele paprika, zonder zaad en in reepjes gesneden, 2 worteltjes, in dunne schijfjes gesneden, en 8 lente-uitjes, in brede schijfjes gesneden, in de wok. Roerbak 2 minuten en voeg dan het vlees weer toe. Voeg 150 g gelebonensaus, 1 eetlepel lichte sojasaus en 4 eetlepels water toe. Laat 1 minuut koken. Serveer met rijst of mihoen.

    Pluspunten

    • Eieren zijn goede bronnen van verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten en ijzer. * • Broccoli zit boordevol vitaminen. Het is een uitstekende bron van de antioxidanten bètacaroteen en vitamine C. Het levert ook grote hoeveelheden van de B-vitaminen niacine en B6, en veel foliumzuur. * • In de wok worden alle vitaminen en mineralen uit de groenten bewaard, doordat ze niet met het kookwater door de gootsteen verdwijnen. Het is bovendien een snelle bereidingsmethode, zodat er weinig voedingsstoffen verloren gaan.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine, zink * ✓✓ B2, ijzer, selenium * ✓ calcium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren