Rundvlees en noedels in de wok

    Rundvlees en noedels in de wok

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Pittige tamarindepasta en citroengras brengen deze Thaise saus op smaak. De saus wordt geserveerd bij malse reepjes rundvlees en fijne rijstnoedels. De chilipeper maakt het gerecht pikant. De peultjes en de maïskolfjes zorgen voor kleur en knapperigheid, maar ook voor een goed evenwicht in dit snelle en eenvoudige gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 tl tamarindepasta (toko)
    • 3 el kokend water
    • 2 el sojasaus
    • 2 tl sesamolie
    • 1 el rijstwijn (sake of mirin) of sherry
    • 100 g fijne rijstnoedels
    • 1 el zonnebloemolie
    • 225 g magere lendenbiefstuk, in reepjes gesneden
    • 85 g ui, in partjes gesneden
    • 2 tl fijngehakt citroengras
    • 1 verse rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 flinke tenen knoflook, geperst
    • 85 g peultjes, diagonaal gehalveerd
    • 6 jonge maïskolfjes, in plakjes gesneden
    • 100 g verse shiitake paddenstoelen of kastanjechampignons, in plakjes gesneden
    • Om te serveren
    • sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de tamarindepasta en het kokende water in een kleine kom en laat 10 minuten weken. Roer regelmatig door om de pasta op te lossen. Meng de tamarindevloeistof die zo ontstaat met sojasaus, sesamolie en rijstwijn of sherry.
    2. Terwijl de tamarinde weekt, laat u de rijstnoedels 4 minuten weken in kokend water, of volgt u de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld. Laat de noedels uitlekken, spoel onder koud stromend water en zet opzij om goed uit te lekken.
    3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of een heel grote braadpan en roerbak het rundvlees op een hoog vuur gedurende circa 3 minuten tot het vlees goed gaar is geworden. Schep het vervolgens met een schuimspaan uit de wok en leg het opzij.
    4. Doe ui, citroengras, chilipeper en knoflook in de wok en roerbak het geheel 1 minuut op een hoog vuur. Voeg peultjes, maïskolfjes en paddenstoelen of champignons toe en roerbak vervolgens nog 2 minuten.
    5. Voeg het rundvlees weer toe. Voeg de tamarindevloeistof en de noedels toe en verhit al roerend gedurende circa 1 minuut. Serveer meteen en geef er de sojasaus bij voor wie dat wenst.

    Variaties en tips

    • Vervang het rundvlees door reepjes kip. * • Andere groenten die lekker zijn in de wok, zijn rode en groene paprika, waterkastanjes uit blik, in schijfjes gesneden of fijngesneden lente-uitjes en taugé.

    Pluspunten

    • Champignons leveren nuttige hoeveelheden van de B-vitaminen niacine en B2. Ze zijn ook een goede bron van koper, dat belangrijk is voor gezonde beenderen en om ijzer uit voedsel te kunnen opnemen. * • Uien bevatten allicine, een stof met antischimmel- en antibiotische eigenschappen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C, niacine, koper * ✓✓ ijzer, kalium, zink * ✓ B1, B2, B6

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren