Rustieke salade van geroosterde groenten en rigatoni

    Rustieke salade van geroosterde groenten en rigatoni

    10keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Geroosterde groenten smaken heerlijk bij dikke pasta en een pittige saus. Serveer deze salade als een lichte lunch of als bijgerecht bij geroosterd gevogelte of ander vlees. De hoeveelheden volstaan dan voor 6 tot 8 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g rigatoni
    • 1 grote rode paprika, zaadlijst verwijderd en gehalveerd
    • 125 g tomaten, in partjes gesneden
    • 1 aubergine, schoongemaakt en in de lengte in plakken gesneden
    • 2 el balsamico of citroensap
    • 3 el extra vergine olijfolie
    • 2 el gescheurd vers basilicum
    • 1 el fijngesneden kappertjes
    • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst (desgewenst)
    • 30 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 55min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de rigatoni in 10-12 minuten in kokend water al dente, of volg de instructies op de verpakking. Laat uitlekken, spoel onder koud stromend water en laat opnieuw uitlekken. Zet opzij om af te koelen.
    2. Verwarm de grill voor. Leg de paprikahelften met de schil naar boven 5-10 minuten onder de grill tot de schil zwart is. Doe de paprika in een plastic zak en laat ze een beetje afkoelen.
    3. Rooster de tomaten en de aubergine circa 5 minuten tot ze licht aanbranden. Draai de groenten om, zodat ze gelijkmatig garen en haal de stukken die al gaar zijn, weg. Doe de partjes tomaat in een grote kom. Leg de plakken aubergine opzij op een bord en laat langzaam afkoelen.
    4. Snijd de plakken aubergine in reepjes van 2,5 cm en voeg ze toe aan de tomaten. Schil de paprika's en snijd ze in reepjes van 2,5 cm. Voeg ze dan toe aan de tomaten. Voeg ook de pasta toe.
    5. Meng in een kleine kom balsamico of citroensap met olijfolie, basilicum, kappertjes, knoflook, als u die gebruikt, en Parmezaanse kaas. Meng de dressing met de salade. Breng op smaak. Laat de salade circa 30 minuten marineren, zodat de smaken mengen voor het serveren.

    Variaties en tips

    • Voor een hartige, vegetarische maaltijd voegt u 1 blik cannellinibonen of rode kievitsbonen, circa 400 g, goed uitgelekt, toe. * • Geroosterde courgettes en asperges passen goed bij deze salade. Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Rooster ze samen met de aubergine en de tomaten. * • Vervang de aubergine door goed uitgelekte artisjokken uit blik.

    Pluspunten

    • Aubergines zijn goede groenten om een maaltijd vullend te maken zonder veel calorieën toe te voegen. Ze bevatten slechts 15 kcal per 100 g. * • Roosteren of droog bakken is een gezonde bereidingswijze voor groenten zoals aubergine, omdat ze veel vet opnemen wanneer ze in vet worden gebakken. * • Door een beetje Parmezaanse kaas toe te voegen aan pastagerechten krijgt het gerecht meer smaak en meer calcium.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C * ✓ niacine, calcium, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren