Sloppy Joes

    Sloppy Joes

    33keer bewaard
    50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze populaire Amerikaanse snack is eigenlijk niets anders dan een broodje Bolognesesaus. En iedereen vindt het lekker, ook kinderen, waarschijnlijk vooral omdat je het met de handen mag eten en knoeien is toegestaan. Het hele gezin is er al snel dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote ui, fijngehakt
    • 350 g mager rundergehakt
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 blik tomatenblokjes, circa 400 g
    • 1 el tomatenketchup
    • 1 el worcestersaus
    • 1 groene paprika, zaad verwijderd en fijngehakt
    • 2 tl fijngehakte verse oregano
    • 4 witte bolletjes à circa 100 g
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe ui, gehakt en knoflook in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak in ongeveer 10 minuten het gehakt rul en de ui zacht.
    2. Roer de tomatenblokjes met het vocht, tomatenketchup, worcestersaus, paprika en oregano erdoor. Breng dit aan de kook, temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes sudderen; roer af en toe door. Voeg wat water of bouillon toe als het mengsel te droog wordt.
    3. Verwarm de grill voor op de middelste stand als het gehaktmengsel bijna klaar is. Snijd de broodjes door en rooster de snijvlakken onder de grill. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper, schep het op de broodjes en serveer meteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C, E, niacine, selenium, zink * ✓✓ B1, B6, ijzer, koper * ✓ foliumzuur, calcium, kalium

    Variaties en tips

    • Voeg voor een tex-mexversie van Sloppy Joe (Sloppy José) 1 tl gemalen komijn en een scheutje chilisaus toe aan het gehaktmengsel. Serveer dit op dikke sneden zuurdesembrood of doe het in zachte, opgerolde bloemtortilla's. * • Maak een Sloppy Joe van varkensgehakt en appel. Vervang het rundergehakt door mager varkensgehakt en bak dit met ui en knoflook zoals hiervoor is beschreven. Voeg in stap 2 samen met de tomatenblokjes 1 geschilde en in plakjes gesneden handappel toe, 1 el gezeefde tomaten, 1 tl fijngehakte verse salie en de geraspte schil van 1 sinaasappel (de tomatenketchup, worcestersaus, paprika en oregano vervallen.) Serveer op plakjes geroosterd stokbrood of ciabatta.

    Pluspunten

    • Rundvlees is veel magerder dan vroeger, omdat andere fokmethoden en slagerstechnieken worden toegepast. Rundertartaar bijvoorbeeld bevat zelfs minder dan 5% vet. Als u een pan met antiaanbaklaag gebruikt om het gehakt te braden, is toevoeging van olie of boter overbodig. * • Rundvlees bevat heel veel goede voedingsstoffen, zowel de essentiële mineralen ijzer en zink als de vitaminen B6 en B12. * • Omdat de gehaktsaus lekker smeuïg is, is het niet nodig de broodjes met boter te besmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren