Snelle goulash

    Snelle goulash

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze snelle versie van de klassieke Hongaarse goulash is rijk en heerlijk. Reepjes mager varkensvlees, versnipperde rodekool en groene paprika zijn snel gaar en smaken uitstekend in combinatie met de traditionele smaken van paprika en karwijzaad. Serveer met rijst of noedels en met een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 3 dikke magere varkenslendenstukken, circa 300 g in totaal, in dunne reepjes gesneden
    • 1 el bloem
    • 800 g tomaten uit blik
    • 125 ml extra droge witte vermout
    • 2 el paprikapoeder
    • 1 tl karwijzaad
    • 1 tl fijne suiker
    • 1 blokje vlees- of kippenbouillon, verkruimeld
    • 1 grote groene paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 200 g rodekool, gescheurd
    • peper en zout
    • Om te serveren
    • 4 el Griekse yoghurt
    • paprikapoeder
    • vers bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan of steelpan. Voeg ui, knoflook en varkensvlees toe en bak alles gedurende ongeveer 3 minuten op een hoog vuur tot het vlees van kleur is veranderd en stevig is geworden en ui zacht is geworden. Meng ondertussen de bloem met 4 eetlepels van het sap van de tomaten tot een smeuïge pasta ontstaat. Zet opzij.
    2. Voeg vermout, paprikapoeder, karwijzaad en suiker toe aan de pan en roer. Voeg dan de tomaten toe met de rest van hun sap en roer terwijl u de tomaten in stukken breekt. Voeg het bouillonblokje en bloemmengsel toe. Breng aan de kook en laat al roerend koken tot de vloeistof dikker wordt.
    3. Voeg vervolgens groene paprika en rodekool toe en roer tot beide groenten goed zijn bedekt met de kookvloeistoffen. Temper het vuur, dek de pan af en laat de goulash ongeveer 15 minuten sudderen tot het vlees mals is en de groenten net gaar zijn geworden, maar wel nog een beetje knapperig zijn.
    4. Proef de goulash en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Doe de goulash in kommen, schep op elke portie een lepel Griekse yoghurt en strooi er een beetje paprikapoeder over. Garneer met bieslook en serveer.

    Variaties en tips

    • Voor een vegetarische goulash laat u het varkensvlees en de rodekool weg. Snijd 1 aubergine in stukken en voeg die toe aan de zacht geworden ui en de knoflook in stap 1, samen met 6 gehalveerde, zongedroogde tomaten, 2 stengels bleekselderij, in dikke schijven gesneden, en 2 courgettes, in dikke schijven gesneden. Volg het hoofdrecept en gebruik een blokje groentebouillon of 2 theelepels bouillonpoeder of -pasta. Laat 25 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg 1 blik kikkererwten, circa 400 g, en 1 blik rode kievitsbonen, circa 200 g, beide goed uitgelekt, toe. Laat nog 5 minuten koken. Serveer met Griekse yoghurt of zure room. * • Gehalveerde kleine nieuwe aardappels smaken ook heerlijk in bovenstaande vegetarische versie. Voeg ze samen met de andere groenten toe en laat de kievitsbonen uit blik weg.

    Pluspunten

    • Verschillende studies hebben aangetoond dat het eten van knoflook het risico op een hartaanval en beroerte verkleint door het bloed minder kleverig te maken, zodat het niet klontert. Het verlaagt ook de bloeddruk. * • Uien hebben dezelfde heilzame werking als knoflook en zijn bovendien een natuurlijk decongestivum. Uien in uw dagelijkse gerechten verwerken is daarom zeer gezond.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ B12, C * ✓ ✓ B1, B6 * ✓ foliumzuur, niacine, ijzer, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren