Snelle kippensoep

    Snelle kippensoep

    4keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige recept is ideaal voor een snelle lunch of avondmaaltijd. De eenvoudige kippensoep krijgt meer kleur en structuur dankzij rode paprika, maïs en verse groene groenten. En door een beetje sherry toe te voegen krijgt ze nét dat tikje meer. Serveer deze heerlijke, lichte maaltijd met broodjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 ml kokend water
    • 2 blokjes kippenbouillon, verkruimeld
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in fijne reepjes gesneden
    • 125 g diepvriesmaïs
    • 225 g kippenfilet, in korte reepjes van 1 cm gesneden
    • 125 g broccoli, in kleine roosjes verdeeld, of 75 g lente-uitjes, versnipperd
    • 2 el sherry, medium
    • 3 el fijngehakt vers bieslook
    • 3 el fijngehakte verse dragon
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Giet het water in een soeppan. Voeg de bouillonblokjes toe en klop op een hoog vuur tot de bouillon kookt. Voeg reepjes paprika en maïs toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg dan de reepjes kip toe en temper het vuur meteen. Dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
    2. Haal het deksel weer van de pan en breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg de broccoli of lente-uitjes toe aan de soep, maar roer ze er niet doorheen. Laat ze aan de oppervlakte van de soep gedurende 3-4 minuten koken tot ze net zacht zijn.
    3. Haal de pan van het vuur. Voeg sherry, bieslook en dragon toe en breng op smaak. Serveer de soep meteen.

    Variaties en tips

    • Deze soep krijgt een sterke smaak door veel verse dragon toe te voegen. Voor een meer verfijnd resultaat kunt u de hoeveelheid dragon beperken tot 1 eetlepel of kervel gebruiken. * • Vervang de groene groenten door savooiekool of boerenkool. Verwijder dikke stengels voor u de kool in kleine stukken scheurt. * • Geef de soep een Chinees tintje door de kipreepjes 10 minuten te laten marineren in een mengsel van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry en 2 theelepels geraspte verse gember, terwijl u de groenten bereidt. Vervang broccoli of jonge kool door paksoi. Snijd de witte stengels overlangs door en de groene toppen dwars in reepjes. Voeg de witte reepjes in stap 2 toe en laat 1 minuut koken voordat u de groene toppen toevoegt. Voeg 2 fijngesneden lente-uitjes toe samen met de toppen van de paksoi. Laat 2-3 minuten koken. * • Vervang het kippenvlees door fijne reepjes mager varkensvlees zonder bot. * • Voeg 75 g gedroogde, dunne eiernoedels toe om de soep vullend te maken. Breek de noedels en voeg ze in stap 2 toe aan de soep. Breng aan de kook voor u de groenten toevoegt.

    Pluspunten

    • Maïs voegt koolhydraten en voedingsvezels toe aan de soep. Groene groenten zijn een goede bron van voedingsvezels, waarvan men denkt dat ze het risico op darmkanker verkleinen. * • In dit snelle recept snijdt u verse broccoli in kleine stukken en kool in fijne reepjes, zodat ze snel klaar zijn en zoveel mogelijk van hun gehalte aan vitamine C behouden. * • Rode paprika is een uitstekende bron van vitamine C, evenals van bètacaroteen en bioflavonoïden.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C * ✓ B6, niacine

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren