Soep met zeebaars en venkel

    Soep met zeebaars en venkel

    3keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze kleurrijke soep is licht verteerbaar, maar vult toch goed. De stukjes vis, de garnalen en pastaschelpen passen uitstekend bij de heerlijke venkel- en preismaak en maken van deze soep een lekker en gezond voorgerecht. Serveer met warm, knapperig brood, sneetjes meergranenbrood of maanzaadbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 el extra vergine olijfolie
    • 1 stengel prei, in schijfjes gesneden
    • 1 venkelknol, grofgesneden
    • 300 ml droge witte wijn
    • 900 ml visbouillon
    • 125 g conchigliette (pastaschelpjes)
    • 450 g zeebaarsfilet, zonder vel en in stukken gesneden
    • 2 tomaten, vel en pitten verwijderd, in blokjes gesneden
    • 1 el maïzena
    • 125 g gepelde, gekookte steurgarnalen
    • ½ tl chilisaus, of naar wens
    • 2 el room
    • 2 el fijngehakte verse peterselie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met zware bodem. Voeg prei en venkel toe en laat circa 5 minuten bakken terwijl u af en toe in de pan roert.
    2. Voeg wijn en visbouillon toe en breng aan de kook. Doe vervolgens de pasta in de pan en roer een keer door de soep. Laat de soep dan circa 8 minuten zachtjes koken tot de pasta bijna gaar is.
    3. Voeg voorzichtig de stukjes vis en tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op een laag vuur nog 2-3 minuten koken tot de vis net voldoende stevig is.
    4. Vermeng ondertussen maïzena met 2 eetlepels water tot een glad mengsel. Voeg het toe aan de soep, en breng al roerend aan de kook. Voeg de steurgarnalen toe en laat nog een minuutje zachtjes koken.
    5. Voeg de chilisaus toe. Voeg daarna de room en de peterselie toe, roer goed en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • De verschillende soorten en merken chilisaus hebben allemaal een andere smaak en sommige kunnen heel pikant zijn. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg desgewenst nog meer toe. * • Vervang zeebaars en garnalen door 450 g zeeduivelfilet en 450 g mosselen. Voeg de mosselen met de vis toe. Vervang de venkel door 4 stengels bleekselderij, in schijfjes gesneden, en 2 worteltjes, in blokjes gesneden. Verwijder niet-geopende mosselen voor het serveren; deze zijn niet eetbaar. * • U kunt de room vervangen door magere yoghurt. Laat de soep na het toevoegen van de yoghurt niet meer koken, anders schift deze. * • Laat de chilisaus weg en voeg 2 eetlepels droge witte vermout toe. Vervang de peterselie door fijngehakte verse dille.

    Pluspunten

    • Witte vis bevat veel eiwitten en slechts weinig vetten. Het is ook een goede bron van vitamine B12, dat essentieel is voor de vorming van rode bloedcellen en het behoud van een gezond zenuwstelsel. * • Venkel bevat meer fyto-oestrogenen dan de meeste andere groenten. Die natuurlijke plantaardige hormonen stimuleren het lichaam bij de afscheiding van te veel oestrogeen. Veel oestrogeen zou in verband staan met een groter risico op borstkanker.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, B12, E, niacine * ✓✓ C, ijzer, koper, selenium * ✓ kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren