Soezen met guacamole

    Soezen met guacamole

    4keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Hartige soezen zien er spectaculair uit, maar zijn niet moeilijk om te maken. Hier zijn ze gevuld met een romig mengsel van avocado, tomaat, komkommer en witte bonen. Het is een aantrekkelijk en goed uitgebalanceerd lunchgerecht, waarbij een glas witte wijn heerlijk smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 portie soesjesdeeg (zie deze website)
    • blaadjes van 2 kropjes sla
    • Voor de guacamolevulling
    • 1 blik witte bonen, circa 410 g, uitgelekt en afgespoeld
    • 2 kleine avocado's
    • sap van 1 limoen
    • 1 grote tomaat, zaad verwijderd en in dobbelsteentjes gesneden
    • ½ rode ui, fijngesneden
    • stuk komkommer van 12,5 cm, in dobbelsteentjes gesneden
    • 1 knoflookteentje, uitgeperst
    • 2 el verse koriander, fijngehakt
    • zout
    • cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Verdeel het deeg in 5 bolletjes op een grote ingevette bakplaat en zorg voor genoeg ruimte tussen de bolletjes deeg.
    2. Gebruik een lepel om bolletjes te maken van circa 7,5 cm in diameter en 3 cm hoog. Bak ze 18-20 minuten zodat ze goudbruin zijn en goed gerezen.
    3. Neem de bakplaat uit de oven. Maak met een satéprikker of de punt van een mes in elke soes een gaatje en bak de soezen nog 5 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
    4. Maak ondertussen de vulling. Doe de bonen in een kom en maak er met een pureestamper een vrij smeuïg geheel van. Snijd de avocado's in tweeën, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een andere kom. Prak het vruchtvlees iets fijn met een vork en roer het dan met het limoensap door de bonen.
    5. Voeg tomaat, ui, komkommer, knoflook en koriander toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en cayennepeper en meng goed.
    6. Knip vlak voor het serveren de soezen open en vul ze met de guacamole. Zet ze op aparte bordjes en garneer met de slablaadjes.

    Video

    Bekijk ook onze video voor het maken van guacamole.

    Een variatie

    • Pureer voor een knapperige hummusvulling 1 blik kikkererwten, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld, in een keukenmachine met 1 el tahin, 1 uitgeperst knoflookteentje en het sap van 1 citroen. Roer er een in blokjes gesneden stuk komkommer van 10 cm door, 1 geraspte wortel, 2 fijngesneden lente-uitjes en 1 in blokjes gesneden rode paprika zonder zaadlijst. Breng op smaak met ½ tl komijn, zout en peper. Schep dit in de soezen. Garneer met blaadjes radicchio en geef er een tomatensalade bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren