Soezenring met perzikroom

    Soezenring met perzikroom

    12keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Deze ring van licht soezendeeg wordt ook wel Paris-Brest genoemd en is een indrukwekkend dessert voor een speciaal etentje of als onderdeel van een buffet. De ring is gevuld met een luchtig mengsel van slagroom en kwark. De soezenring kunt u van tevoren bakken. De garnering bestaat uit frambozen en mooie Kaapse kruisbessen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 portie soezendeeg (zie deze website)
    • 150 ml slagroom
    • 150 g kwark
    • 1 tl puur vanille-extract
    • 4 verse rijpe perziken, fijngesneden
    • 1 el poedersuiker, gezeefd
    • Om te garneren
    • 125 g verse frambozen
    • 6 Kaapse kruisbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Doe het deeg in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1 cm. Spuit een deegring met een diameter van 20 cm op een bakplaat met antiaanbaklaag. Spuit aan de binnenkant hiervan een tweede ring die de eerste raakt en hier bovenop een derde ring.
    2. Bak circa 25-30 minuten tot de ring goudbruin en gerezen is. Snijd de ring met een scherp mes horizontaal door. Leg de bovenste helft met de snijkant naar boven op een andere bakplaat. Bak beide helften nog eens 3 minuten in de oven, zodat de binnenkant goed droogt. Laat ze op een rooster afkoelen.
    3. Klop in een kom slagroom, kwark en vanille-extract tot een dikke massa. Spatel de fijngesneden perziken erdoor.
    4. Schep het mengsel vlak voor het serveren in de onderste helft van de ring en leg de bovenste helft erop. Zet de ring op een platte schaal. Bestrooi met poedersuiker en garneer met de frambozen en Kaapse kruisbessen.

    Variaties en tips

    • Vervang de perziken door in totaal 500 g aardbeien en frambozen. * • Breng het roommengsel niet op smaak met vanille, maar met de fijngeraspte schil van 1 citroen of kleine sinaasappel, of 1 tl kaneel of gemberpoeder, of met een stukje ingemaakte gember, uitgelekt en fijngehakt. * • Bestrooi de vulling met 30 g geroosterde geschaafde amandelen voordat u de bovenste helft terugzet. * • Neem voor een vulling met minder vet 250 g kwark en 3-4 el slagroom. * • Maak een soezenring met koffie en banaan. Klop de room en kwark voor de vulling met 1 el koffielikeur en spatel er dan 4 stevige, in plakjes gesneden bananen door.

    Pluspunt

    • Perziken zijn een uitstekende bron van vitamine C. Een middelgrote perzik levert voor een volwassene driekwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A * ✓✓ B12, C * ✓ B2, calcium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren