Sprankelend perzikdessert

    Sprankelend perzikdessert

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    Maak dit als eerste!

    Als u een feestelijk, op en top zomers dessert wilt dat in een oogwenk klaar is, en u hebt rijpe, sappige perziken in huis, combineer die dan eens met frambozensorbet in koude, mousserende wijn (of champagne, als u die hebt) en voeg er fijngehakte geroosterde noten aan toe. Serveer bij voorkeur in gekoelde glazen of kommen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rijpe perziken
    • 4 scheppen frambozensorbet, circa 250 g in totaal
    • 8 el mousserende witte wijn, goed gekoeld
    • 4 el fijngehakte, geroosterde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Spoel de perziken af en dep ze droog met keukenpapier. Halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees met een klein, scherp mes in stukjes en verdeel het over 4 grote wijnglazen of dessertschaaltjes.
    2. Verwarm een ijsschep voor onder de hete kraan en schep daarmee de sorbet over de perziken, in elk glas of schaaltje 1 schep.
    3. Doe in elk glas 2 eetlepels mousserende wijn en bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveer het dessert onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • In plaats van perziken kunt u ook rijpe nectarines gebruiken. * • Wanneer het het seizoen is voor zacht fruit, kunt u daarmee ook een sprankelend dessert maken. Gebruik daarvoor 300 g gehalveerde aardbeien of een combinatie van frambozen en bosbessen. U kunt frambozensorbet ook vervangen door bosvruchtensorbet, vanilleyoghurtijs of bosvruchtenyoghurtijs. * • Vervang de amandelen door 4 el fijngehakte, geroosterde hazelnoten. * • Vervang de mousserende wijn (of de champagne) door een dessertwijn, bijvoorbeeld Muscat de Beaumes-de-Venise. * • Voor een dessert zonder alcohol kunt u ook 1 el vlierbessensap toevoegen aan elke portie, in plaats van de mousserende wijn.

    Pluspunten

    • Perziken zijn een uitstekende bron van vitamine C (1 middelgrote perzik levert ongeveer driekwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Ze bevatten ook veel voedingsvezel en weinig calorieën. * • Vruchtensorbet is wel tamelijk calorierijk, vanwege de suiker die erin zit, maar het bevat minder vet dan gewoon ijs.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ E * ✓ B2, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren