Dip van geroosterde knoflook

    Dip van geroosterde knoflook

    13keer bewaard
    1uur15min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige dip bij elk soort vlees en ook heerlijk met aardappels!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 3 bolletjes knoflook, gepeld
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 125 ml zure room
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 lente-uitje, fijngesneden
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 3/4 eetlepel gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.
    2. Snijd de kop van de bollen knoflook op ong. 6 mm af zodat de teentjes zichtbaar zijn. Eventueel kleinere teentjes langs de buitenrand inkorten. De bolletjes met een klein beetje olijfolie insmeren en in een stukje aluminiumfolie wikkelen zodat de bovenkant open blijft.
    3. Bak de bolletjes in ong. 1 uur gaar en bruin. Uit de oven halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    4. Eenmaal afgekoeld de teentjes uit hun schil knijpen. Met een metalen klopper in een mengkom pureren, vervolgens zure room, mayonaise, lente-ui, azijn, zout en peper toevoegen en goed vermengen. 2-4 uur in de koelkast laten intrekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren