Taartjes met geitenkaas, cranberry en havervlokken

    Taartjes met geitenkaas, cranberry en havervlokken

    10keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Door havervlokken aan het kruimeldeeg toe te voegen worden de taartjes voedzamer en steviger. De bodems hebben een heerlijke vulling van cranberrysaus, geitenkaas en yoghurt. Geef bij dit bijzondere lunchgerecht een knapperige gemengde salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 portie kruimeldeeg met havervlokken, minimaal 30 minuten gekoeld
    • Voor de vulling
    • 3 grote eieren
    • 120 ml magere yoghurt
    • 300 ml halfvolle melk
    • 4 el cranberrysaus
    • 3 el verse bieslook, fijngeknipt
    • 85 g geitenkaas, verkruimeld
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C/gasstand 5. Verdeel het deeg in 6 porties. Rol elke portie dun uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en bekleed hiermee 6 springvormpjes met antiaanbaklaag (diameter 12,5 cm, 2,5 cm diep).
    2. Prik het deeg in, zet de vormpjes op een bakplaat en bak ze 12 minuten blind (met een bodem van peulvruchten). Verwijder het papier en de bonen en bak de taartbodem in circa 8-10 minuten licht goudbruin. Neem ze uit de oven en zet de oven op 180°C/gasstand 4.
    3. Klop de eieren los in een kom. Voeg de yoghurt, melk en zout en peper naar smaak toe en roer goed door elkaar.
    4. Verdeel over elke taartbodem 2 tl van de cranberrysaus en vervolgens bieslook en geitenkaas. Schenk het eimengsel erbij. Bak ze circa 25-30 minuten of totdat de vulling goudbruin is en licht gerezen. Serveer warm.

    Een variatie

    • Voor taartjes met ricotta en waterkers verdeelt u 1½ l rode pestosaus over de taartbodems en vervolgens 100 g fijngesneden waterkers en 6 el fijngesneden, goed uitgelekte zongedroogde tomaten op olie. Klop voor de custardsaus de eieren met de melk en 115 g ricotta. Schenk dit over de bodems en bak de taartjes zoals in het hoofdrecept aangegeven.

    Pluspunten

    • Alle kaassoorten, of ze nu zijn gemaakt van geitenmelk, koeienmelk of andere melk, leveren eiwit, calcium en fosfor en ook verschillende B-vitaminen. * • Cranberry's of veenbessen zijn niet alleen rijk aan vitamine C, ze bevatten ook een natuurlijk antibioticum dat goed is bij infecties aan de urinewegen, in het bijzonder blaasontsteking. * • Havervlokken zijn gemaakt van de hele haverkorrel, waarvan voor het pletten alleen het vliesje wordt verwijderd. De voedingswaarde van de korrel blijft daardoor behouden.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, B12, calcium * ✓ B1, B2, E, foliumzuur, niacine, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren