Tabouleh met geitenkaas

    Tabouleh met geitenkaas

    16keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Tabouleh is een klassieke Midden-Oosterse salade op basis van bulgur. Terwijl de bulgur weekt, hebt u net voldoende tijd om de groenten en kruiden fijn te snijden en de dressing te maken. Serveer met Turks brood of pitabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 275 g bulgur
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 20 kerstomaten, in vieren gesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • een stuk komkommer van 10 cm, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 flinke wortel, geraspt
    • 5 el peterselie, fijngehakt
    • 2 el verse koriander, fijngehakt
    • 2 el verse munt, fijngehakt
    • 1 kleine, verse rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden (desgewenst)
    • 200 g zachte geitenkaas zonder korst, verkruimeld
    • peper en zout
    • Voor de citroen-komijndressing
    • ¼ tl gemalen komijn
    • 1 klein knoflookteentje, heel fijn gesneden
    • 1 el citroensap
    • 3 el extra vergine olijfolie
    • Om te serveren
    • slablaadjes
    • 12 radijsjes, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de bulgur in een kom, giet er voldoende kokend water over om hem helemaal onder water te zetten en roer goed. Laat 15-20 minuten weken.
    2. Maak ondertussen de dressing. Meng al kloppend komijn, knoflook en citroensap in een kleine kom en voeg dan de olijfolie toe.
    3. Laat de bulgur uitlekken in een zeef, druk het teveel aan water eruit en doe de bulgur weer in de kom. Voeg paprika, kerstomaten, ui, komkommer, wortel, peterselie, koriander, munt en peper, als u die gebruikt, toe. Giet de dressing erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
    4. Schik de slablaadjes op 4 borden of een grote schotel. Schep de bulgursalade op de slablaadjes en strooi de verkruimelde geitenkaas erover. Garneer met de radijsjes en serveer.

    Variaties en tips

    • Vervang de geitenkaas door feta. * • Voor tabouleh met abrikozen als bijgerecht mengt u de geweekte bulgur met gele paprika en rode ui en voegt u 4 fijngesneden stengels bleekselderij en 125 g fijngesneden gedroogde abrikozen toe (laat de andere groenten en kruiden en de geitenkaas weg). Voeg ½ tl gemalen kaneel aan de dressing toe. * • Voor een kruidige tabouleh met kip voor 6 personen vervangt u de geitenkaas door 2 kipfilets, circa 275 g in totaal, in blokjes gesneden. Meng de geweekte bulgur met kip, peper, ui, worteltje en peterselie (laat de rest van de groenten en kruiden weg). Verhit voor de dressing langzaam 3 el extra vergine olijfolie in een kleine braadpan, samen met 1 fijngesneden knoflookteentje. Voeg ½-1 tl gemalen komijn, gemalen koriander, droge mosterd en kerriepoeder toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg 2 el citroensap toe en breng op smaak. Giet de dressing over de salade en roer voorzichtig. Garneer met schijfjes komkommer.

    Pluspunten

    • Bulgur is een goede, vetarme bron van zetmeelrijke (complexe) koolhydraten. Omdat de voedzame buitenlaag van de graankorrel behouden blijft, bevat bulgur redelijke hoeveelheden B-vitaminen, vooral vitamine B1. * • Geitenkaas is een smaakvolle bron van eiwit en calcium en bevat minder vet dan kazen als cheddar en Parmezaanse kaas.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, B12, E, niacine * ✓✓ A, B2, C, foliumzuur, calcium, ijzer, koper * ✓ kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren