Taco's met kip en pintobonen

    Taco's met kip en pintobonen

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Mals kippenvlees met kruiden en reepjes paprika, pinto- of kievitsbonen, sla, lente-ui en avocado vormen samen een sappige vulling voor krokante taco's. Een beetje tabasco of een andere pikante saus geeft het geheel een echt Mexicaans tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g kipfilet, in reepjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • sap van 1 limoen
    • ¾-1 tl Mexicaanse kruidenmix
    • peper en zout
    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 2 rode, groene of gele paprika's, zaad verwijderd en in dunne schijfjes gesneden
    • 1 blik pinto- of kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
    • 8 taco's (krokante tortilla's van maïsbloem)
    • 1 avocado
    • 75 g knapperige slablaadjes, gescheurd of in stukjes gesneden
    • 3 lente-uien, in dunne ringetjes gesneden
    • 1 tomaat, in blokjes of in plakjes gesneden
    • 3 el verse korianderblaadjes
    • tabasco of een andere pikante saus, naar wens
    • 4 el kwark

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Kip, knoflook, limoensap en Mexicaanse kruidenmix in een kom en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed.
    2. Verhit de olie in een wok of een zware braadpan met antiaanbaklaag. Doe het kipmengsel erin en laat 1 minuut bakken zonder erin te roeren. Voeg de paprika's toe en laat 3-5 minuten roerbakken op een hoog vuur tot de kip lichtbruin is. Voeg de bonen toe en laat ze onder regelmatig roeren goed warm worden.
    3. Leg ondertussen de taco's op een bakplaat en laat ze 2-3 minuten opwarmen in de oven. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in stukken.
    4. Verdeel het kip-paprikamengsel gelijkmatig over de taco's. Voeg avocado, sla, lente-ui, tomaat, korianderblaadjes en tabasco of de andere pikante saus toe. Schep de kwark boven op de taco's en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Gebruik 1 rode of groene paprika en vervang de andere paprika door 150 g jonge maïskolven of maïskorrels (uit de diepvries of uit blik). Doe het samen met het kipmengsel in de pan. * • Voor wraps met lamsvlees en hummus (een pasta van kikkererwten) verwijdert u het vet van 250 g mager lamsvlees, en snijdt u het in dunne plakjes. Verhit 1 el olijfolie, extra vergine, in een braadpan, voeg het lamsvlees en 1 rode paprika, zaad verwijderd en in dunne reepjes gesneden, 3 fijngehakte teentjes knoflook, het sap van 1 citroen, ½ tl gemalen komijn en peper en zout toe. Laat 7-10 minuten bakken. Verhit ondertussen 4 grote tortilla's in de oven of magnetron, afhankelijk van de instructies op de verpakking. Bestrijk elke tortilla met circa 50 g hummus, leg er een beetje van het lamsmengsel op en voeg nog wat blokjes of schijfjes komkommer of tomaat en een beetje fijngehakte verse munt en koriander toe. Bestrooi met 2-3 fijngesnipperde lente-uien en een beetje tabasco of andere pikante saus, indien gewenst. Rol ze op en serveer ze warm.

    Pluspunten

    • Avocado's bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren en vitamine B6, en daarnaast vitamine E en verschillende belangrijke bio-actieve stoffen. Eén kleine avocado bevat meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. * • De kruiden en specerijen zoals van de kruidenmix die in dit recept wordt gebruikt geven het gerecht veel smaak, zonder dat u veel zout hoeft toe te voegen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B6, C * ✓✓B1, E, foliumzuur, niacine, ijzer, koper, zink * ✓ A, B2, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren