Taco's met salsa en guacamole

    Taco's met salsa en guacamole

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met dit snelle, eenvoudige recept kiest u voor een goed vullend en kleurrijk hoofdgerecht dat weinig vetten bevat maar uiterst smakelijk is. Van deze vegetarische maaltijd genieten zelfs de meest verstokte vleeseters.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Vulling met aubergine en pompoen
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 aubergine, circa 275 g, in blokjes gesneden
    • 675 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 grote courgette, circa 175 g, in blokjes gesneden
    • ¼ tl chilipoeder
    • ½ tl gemalen komijn
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 blik tomaten, circa 400 g
    • zout en peper
    • Guacamole
    • 1 grote, rijpe avocado
    • sap van ½ limoen
    • Tomatensalsa
    • 3 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
    • ½ rode ui, fijngesneden
    • 4 el fijngesneden verse koriander
    • Om te garneren
    • 8 taco's, circa 85 g in totaal
    • 150 g magere yoghurt
    • snufje paprikapoeder
    • partjes limoen
    • takjes verse koriander om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui en de aubergine toe en bak ze 5 minuten op een hoog vuur, of tot de groenten lichtbruin zijn geworden. Roer regelmatig.
    2. Voeg de pompoen en de courgette toe, en roer er het chilipoeder, de komijn en de knoflook door. Voeg de tomaten en hun sap toe en breng op smaak. Breng aan de kook. Roer de tomaten met een houten lepel stuk. Dek de pan af en laat circa 15 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is, onder af en toe roeren. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan is en voeg indien nodig water toe, zodat de groenten niet aan de bodem van de pan gaan kleven.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Voor de guacamole: halveer de avocado en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit, doe het in een kom en maak het fijn samen met het limoensap. Meng de ingrediënten voor de salsa in een aparte kom. Zet beide opzij.
    4. Leg de taco's op een bakplaat en warm ze 3-4 minuten op in de oven. Leg ze op warme borden en vul ze met het auberginemengsel. Schep de guacamole, de yoghurt en de salsa erop, en bestrooi met paprikapoeder. Garneer met de partjes limoen en de takjes koriander, en serveer.

    Variaties en tips

    • Deze groentevulling smaakt ook heerlijk in opgerolde tortilla's. De hoeveelheid volstaat voor 8 tortilla's met een diameter van circa 15 cm en een gewicht van 200 g in totaal. * • Vervang de guacamole door 1 blik kievitsbonen, circa 225 g, uitgelekt en gespoeld, sap van ½ limoen, ½ kleine ui, grof gesneden, 1 tomaat, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden en 3 el fijngesneden verse koriander. Verwerk alles in een keukenmachine tot een romig mengsel ontstaat. Breng op smaak. * • Gebruik in vieren gesneden champignons in plaats van de courgette. * • Als u de oven niet wilt opwarmen om alleen maar de taco's te verwarmen, verwarm dan de grill voor en zet hem af net voor u de taco's er onder legt.

    Pluspunten

    • Avocado's bevatten veel calorieën, vooral door de enkelvoudig onverzadigde vetzuren die ze bevatten. Het is hetzelfde vet dat olijfolie zo populair maakt, omdat het coronaire hartziekten zou voorkomen. Avocado's bevatten ook vitamine E, een belangrijke antioxidant. * • Toen tomaten in Europa werden geïntroduceerd, stond men er wantrouwig tegenover. Ze stonden bekend als liefdesappels en men dacht dat het een afrodisiacum was. Nu weten we dat het inderdaad voordelen voor het hart heeft, maar niet in de romantische zin.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C, E * ✓✓ foliumzuur, calcium, kalium * ✓ B1, B2, B6, niacine, ijzer, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren