Tagliatelle met broccoli, bloemkool en blauwschimmelkaas

    Tagliatelle met broccoli, bloemkool en blauwschimmelkaas

    6keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze snelle avondmaaltijd met romige saus is zo heerlijk dat iedereen ervan versteld zal staan dat de saus van slechts één ingrediënt is gemaakt. De broccoli en de bloemkool leveren kleur en structuur. Serveer met brood om de groenten aan te vullen en een eenvoudige tomatensalade voor het contrast met de romige saus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 175 g spinazietagliatelle
    • 150 g broccoliroosjes
    • 150 g bloemkoolroosjes
    • 200 g cambozola (Duitse blauwgeaderde kaas), zonder korst, in blokjes gesneden
    • vers geraspte nootmuskaat
    • zwarte peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de tagliatelle 10-12 minuten in een pan met kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking.
    2. Snijd ondertussen de broccoli- en bloemkoolroosjes in hapklare stukken. Voeg ze toe aan de kokende pasta gedurende de laatste 2-3 minuten van de kooktijd. Laat de pasta en de groenten daarna uitlekken in een groot vergiet.
    3. Zet de uitgespoelde pan weer op het vuur en voeg de kaas toe. Zet het vuur op de laagste stand en laat de kaas langzaam smelten, terwijl u regelmatig roert, zodat een smeuïge saus ontstaat. Voeg de pasta en de groenten toe zodra de kaas helemaal is gesmolten. Meng alles goed door elkaar en verhit tot alles warm is. Breng op smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Voeg 100 g worteltjes, in korte, dunne reepjes gesneden, toe, samen met de andere groenten. U kunt ook ofwel de bloemkool ofwel de broccoli vervangen door 200 g worteltjes. * • Voor een pittiger smaak en om meer ijzer toe te voegen, voegt u 50 g waterkers, grofgesneden, toe aan de gesmolten kaas, samen met de pasta en de groenten. * • Gebruik brie of camembert in plaats van de blauwgeaderde kaas. Voeg hieraan circa 1 eetlepel fijngesneden vers basilicum toe voor het serveren. * • Om de smaak van de kaas te versterken, kunt u Saint Agur of gorgonzola gebruiken.

    Pluspunten

    • Broccoli en bloemkool behoren tot de kruisbloemige groenten, die veel bio- actieve stoffen bevatten, waaronder indolen. Studies hebben uitgewezen dat die bio-actieve stoffen bescherming zouden kunnen bieden tegen borstkanker. Kruisbloemige groenten leveren ook sulforafaan, dit is een stof die de lever stimuleert bij de productie van kankerbestrijdende enzymen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C, calcium * ✓✓ B1, B2, B6, B12, foliumzuur, niacine, ijzer, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren