Tagliatelle met groene saus

    Tagliatelle met groene saus

    13keer bewaard
    13min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze eenvoudige saus van groenten en yoghurt is al klaar voor de verse pasta is gekookt en uitgelekt. Ze zit boordevol verse smaken en is onweerstaanbaar romig, maar is niet zo vet als een klassieke romige pastasaus. Serveer er een salade van knapperige radicchio en lollo rosso bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 g jonge spinazie, zonder dikke steeltjes
    • 100 g waterkers, zonder dikke steeltjes
    • 125 g diepvries-doperwten
    • 500 g verse tagliatelle
    • 2 tl maïzena
    • 200 ml magere yoghurt
    • 4 el fijngesneden peterselie
    • 6 takjes vers basilicum, in stukjes gescheurd
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Spoel de spinazie en de waterkers af en doe alles met het aanhangende water in een grote pan. Dek de pan af en laat 2 minuten koken op een middelhoog vuur, of tot de groenten slap worden. Roer af en toe.
    2. Voeg de erwten toe en laat 2 minuten onafgedekt opwarmen. Let erop dat er voldoende vloeistof in de pan is om de erwten te koken. Doe alles in een kom en zet opzij.
    3. Kook de pasta 3 minuten in een grote pan met kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking.
    4. Meng ondertussen de maïzena met de yoghurt en doe het in de pan waar de groenten in zaten. Zet op een middelhoog vuur en verhit al roerend tot het kookt. Voeg de groenten, de peterselie en het basilicum toe. Breng op smaak en roer goed. Warm de saus nog even door en neem van het vuur.
    5. Laat de pasta uitlekken en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en serveer.

    Variaties en tips

    • Gebruik indien mogelijk verse jonge erwtjes. Voeg deze toe aan de spinazie en de waterkers in stap 1 en laat 4 minuten koken. * • Voor een romige broccoli-erwtensaus vervangt u de spinazie en de waterkers door 200 g broccoli. Kook de broccoli 5-8 minuten in een beetje kokend water, laat uitlekken, spoel af onder koud stromend water, laat opnieuw uitlekken en doe alles weer in de pan. Maak de broccoli fijn en voeg het yoghurt-maïzenamengsel en 5 el halfvolle melk toe. Roer er 125 g erwten uit de diepvries en 2 lente-uitjes, fijngesneden, door. Breng al roerend aan de kook en laat 1-2 minuten indikken. Breng op smaak en voeg eventueel een scheutje citroensap toe. Meng met de verse, gekookte pasta en bestrooi met de fijngesneden peterselie.

    Pluspunten

    • Spinazie en waterkers behoren tot de groenten die ons het beste kunnen beschermen tegen kanker. Ze zijn ook een goede bron van calcium en carotenoïden en bevatten vitamine E en C en enkele B-vitaminen. * • Hitte vernietigt vitamine C. Groene bladgroenten, zoals spinazie en waterkers, kunt u het beste kort bereiden om zoveel mogelijk vitamine C te behouden. * • Erwten bevatten eiwitten. Ze zijn ook rijk aan voedingsvezels, voor een deel oplosbaar, die de hoeveelheid suiker en cholesterol in het bloed onder controle houden.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A * ✓✓ C, E, foliumzuur, calcium * ✓ B2, niacine, ijzer, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren