Teriyaki-noedels met tofu

    Teriyaki-noedels met tofu

    16keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze rijke bouillon is op Japanse wijze bereid en op smaak gebracht met verse kruiden, gember en knoflook. Dankzij de bouillon krijgen de stevige blokjes tofu en de lange slierten boekweitnoedels meer pit. Het is een heerlijk vetarm, vegetarisch recept met eiwitrijke tofu. Serveer het als lunch of avondmaaltijd met vers fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 g sobanoedels (Japanse boekweitnoedels)
    • 225 g gemengde groenten, zoals asperges, broccoli, worteltjes, bloemkool, sperziebonen of peultjes
    • 100 ml lichte sojasaus
    • 300 ml groentebouillon
    • 4 el rijstwijn (sake of mirin) of droge sherry
    • 275 g stevige tofu, in blokjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • 1 opgehoopte el fijngehakte verse munt
    • 1 opgehoopte el fijngehakte verse koriander
    • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst
    • ½ tl geraspte verse gember
    • 2 tl geroosterde sesamolie (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de sobanoedels circa 6 minuten tot ze al dente zijn, of volg de instructies zoals die op de verpakking staan vermeld.
    2. Snijd ondertussen de gemengde groenten in hapklare stukken. Voeg ze 3-4 minuten voor het einde van de bereidingstijd toe aan de kokende pasta.
    3. Laat de pasta en de groenten uitlekken in een groot vergiet. Doe de overgebleven ingrediënten in de lege pan en zet ze weer op het vuur. Breng aan de kook en temper dan het vuur tot een minimum. Doe de pasta en de groenten weer in de pan en warm ze kort op.
    4. Serveer in diepe soepkommen, met een lepel om de smakelijke bouillon te eten en een vork of eetstokjes voor de groenten, noedels en tofu.

    Variaties en tips

    • Vervang de tofu door 225 g gepelde, gekookte garnalen of gekookt kippen- of kalkoenvlees, zonder vel, in blokjes gesneden. * • U kunt vers basilicum gebruiken in plaats van of samen met de munt en de koriander. De sesamolie kunt u vervangen door pompoenpitolie of walnotenolie. * • Tarwe- of rijstnoedels, zoals rijststokjes, kunt u in de plaats van de sobanoedels gebruiken. Pas de kooktijden wel aan volgens de instructies op de verpakking.

    Pluspunten

    • Steeds meer onderzoeken laten zien dat het eten van sojabonen en sojaproducten, zoals tofu, het risico op bepaalde kankers, hartziekten en osteoporose verkleint, en daarnaast bepaalde symptomen van de menopauze kan verlichten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C, calcium, ijzer * ✓✓ B1, E, niacine, foliumzuur, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren