Thaise kerrie met zeeduivel

    Thaise kerrie met zeeduivel

    5keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze kerrieschotel is een heerlijk aromatisch gerecht. Serveer het met jasmijnrijst en een bijgerecht van Chinese kool of broccoliroosjes, in de wok gebakken met knoflook en een beetje sojasaus. Chinese kruidenmixen met onder andere citroengras, blaadjes limoen en galangawortel zijn verkrijgbaar in de grotere supermarkten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el zonnebloemolie
    • 600 ml visbouillon
    • 2 el vissaus
    • 2 el suiker
    • 275 g jonge nieuwe aardappelen, geschrapt en gehalveerd
    • 1 rode paprika, zonder zaden en in reepjes gesneden
    • 500 g zeeduivelfilets, in plakken gesneden
    • 125 g kleine suikererwten (sugarsnaps)
    • 100 ml kokosmelk
    • sap van 1 limoen
    • 1 el fijngehakte verse koriander om te garneren
    • Thaise kerrie
    • 2 el fijngeraspte verse galangawortel
    • 2 tl fijngesneden vers citroengras
    • 4 blaadjes limoen, gescheurd
    • 6 el fijngehakte verse koriander
    • 6 sjalotjes, heel fijn gesneden
    • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1 tl gemalen koriander
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • fijngeraspte schil van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de Thaise kerrie en voeg 6 eetlepels water toe. (Als u een keukenmachine hebt, hoeft u niet alle ingrediënten van tevoren fijn te snijden en te hakken. De machine zal ze dan fijnhakken en met het water tot een smeuïge massa mengen.)
    2. Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Voeg de kerrie toe en laat 5 minuten bakken, terwijl u vaak roert, tot het water is verdampt en de sjalotjes zacht zijn en kleur krijgen.
    3. Giet de visbouillon en de vissaus in de pan en voeg de suiker, de aardappelen en de rode paprika toe. Breng het aan de kook, dek de pan af en laat circa 10 minuten koken of tot de aardappelen bijna gaar zijn.
    4. Voeg de zeeduivel, de suikererwten en de kokosmelk toe, dek opnieuw af en laat 5 minuten koken of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur, voeg het limoensap toe en strooi de koriander erover. Serveer heet.

    Variaties en tips

    • Voor snelle Thaise kerrie met garnalen bakt u de sjalotjes en de knoflook in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon, de vissaus en de suiker toe. Voeg 2-3 eetlepels groene kerriepasta toe (let op, sommige merken zijn behoorlijk pittig) en roer alles door. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de suikererwten toe en laat nog 3 minuten koken. Voeg dan 200 g gepelde rauwe steurgarnalen toe en laat 1-2 minuten koken of tot de garnalen roze zijn. Voeg het limoensap en 4 eetlepels fijngehakt vers basilicum toe en serveer. * • Gebruik kleine verse groene asperges in plaats van de suikererwten.

    Pluspunten

    • Zeeduivel bevat net als andere witte vis weinig vetten en past daarom goed in een gezond voedingspatroon, vooral in recepten met nog andere vetarme ingrediënten. * • Sjalotjes smaken minder sterk en subtieler dan uien. Net als uien bevatten ze zowel vitamine C als vitamine B. * • Verse kokosmelk is in verscheidene landen een populair drankje en een belangrijk ingrediënt in de Caribische en Aziatische keuken. Kokosmelk uit blik bevat veel verzadigde vetten, maar er zijn ook vetarme versies.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, C, calcium * ✓✓ A, E, niacine * ✓ B12, ijzer, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren