Tomaten-paprikasoep

    Tomaten-paprikasoep

    48keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Met zoete rode paprika's en passata maakt u een mooie, rode soep die verfijnd is, maar toch eenvoudig te bereiden. Gegarneerd met creme fraiche en geserveerd met warm pestobrood, hebt u meteen een feestelijk voorgerecht. Voor een doordeweekse maaltijd vervangt u de creme fraiche door kruiden en kunt u ook gewoon brood gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 stokbrood
    • 3 el pesto
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 ui, grofgesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 675 gr rode paprika (3-4 paprika's, afhankelijk van de grootte), zonder zaden en grofgesneden
    • 300 ml groentebouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
    • 300 ml passata
    • 1 tl fijngehakte verse tijm of 1/2 tl gedroogde tijm
    • 1/4 tl gemalen kaneel
    • 1 tl suiker
    • peper en zout
    • Om te garneren
    • 6 el creme fraiche
    • 6 takjes basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd het stokbrood dwars door, zodat het in de oven past. Snijd vervolgens elke helft in sneetjes van 3 a 4 cm, maar snijd ze onderaan niet helemaal door, zodat ze aan elkaar blijven hangen. Smeer elk sneetje in met de pesto en druk het brood dan weer samen. Rol het in folie en leg het opzij.
    2. Verhit de olie in een steelpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten zachtjes, of tot ze zacht maar nog niet bruin zijn. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten, terwijl u af en toe roert. Voeg de bouillon toe en neem de pan van het vuur.
    3. Leg het brood in de oven en warm het gedurende 15 minuten op. Pureer ondertussen de soep met een mixer tot ze smeuïg is. Voeg de passata, tijm, kaneel en suiker toe. Warm de soep langzaam weer op in de pan, maar laat niet koken. Breng op smaak.
    4. Schep de soep in warme kommen en garneer elke portie met een schepje creme fraiche en een takje basilicum. Serveer met het warme pestobrood.

    Variaties en tips

    U kunt de creme fraiche vervangen door magere yoghurt of kwark.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C * ✓ B1, calcium, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    christine26
    2

    Superlekker en gemakkelijk klaar te maken. - 08 jan 2013

    Mobimobi
    van
    0

    Wij vonden het een heerlijke soep! Ik heb zoete puntpaprika's gebruikt en het stokbrood in gesmeerd met kruidenboter i.p.v. met pesto. Zeker voor herhaling vatbaar! - 21 aug 2016

    van
    0

    Ik ga het straks voor de tweede keer maken. Ik laat de pesto weg. Lekker soepje! - 01 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren