Garides Saganaki

  (27)

  Dit is een grieks recept voor garnalen saganaki, goed als voorgerecht of hapje. Het is een heerlijk gerecht dat ik alleen in restaurants heb geproefd, maar nu ik het thuis heb gemaakt, vind ik dat ik het nèt zo goed kan maken. Serveer met knapperig brood om het laatste van de heerlijke saus mee op te eten.


  46 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 500g ongekookte grote garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • Een goed snufje versgehakte peterselie
  • 250ml witte wijn
  • 1 blikje (400g) tomatenblokjes, uitgelekt
  • 1/2 theelepel fijngehakte knoflook (optioneel)
  • 200g fetakaas, in blokjes

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

  1. Leg de garnalen in een pan en voeg zoveel water toe dat ze onder staan. Kook 5 minuten. Giet af, vang het kookvocht op en zet apart.
  2. Verhit 2 theelepels olie in een pan. Voeg de ui toe; bak en roer tot ze zacht zijn. Voeg de peterselie, wijn, tomaten, knoflook en resterende olijfolie toe. Laat 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren, tot de saus dikker is geworden.
  3. Terwijl de saus pruttelt, moeten de garnalen koud genoeg zijn geworden om ze vast te pakken. Haal de pootjes eraf door erin te knijpen en dan eraf te trekken, laat de kop en de staart zitten.
  4. Voeg, als de saus dikker is geworden, de garnalen toe. Breng weer zachtje aan de kook als de saus is afgekoeld en laat 5 minuten koken. Voeg de feta toe en haal de pan van het vuur. Laat staan tot de kaas begint te smelten. Serveer warm met plakken knapperig brood.
  5. Tip: Ook al is het niet de traditie, kun je ook een paar eetlepels bouillon of tomatenpuree toevoegen aan het gerecht om er een heerlijke pastasaus van te maken. Meng met pasta na het toevoegen van de feta en dien op.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (27)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren