Tortillachips met verse mango-tomatensalsa

    Tortillachips met verse mango-tomatensalsa

    9keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze frisse, kleurrijke salsa bevat volop vitaminen en andere waardevolle stoffen. Het is de perfecte dip voor knapperige, zelfgemaakte tortillachips. Ze worden gebakken in plaats van gefrituurd, wat ze gezonder en minder vet maakt. Voor de chips kunnen zowel maïs- als bloemtortilla's worden gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 maïstortilla's, totaal circa 300 g
    • Mango-tomatensalsa
    • 2 rijpe mango's, totaal circa 800 g
    • 1 grote, rijpe tomaat, circa 200 g
    • geraspte schil en sap van 1 limoen
    • 1 groene Spaanse peper zonder de zaden en fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 2 el fijngehakte verse koriander
    • 1 el fijngeknipt vers bieslook
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pit los. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een grote kom. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze bij de mango.
    2. Voeg geraspte limoenschil en sap toe, Spaanse peper, knoflook, koriander en bieslook. Roer goed en breng op smaak met peper en zout. Schep de salsa in een schaal en zet deze tijdens het maken van de chips op een koele plek.
    3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Knip de tortilla's in puntjes. Verdeel de puntjes over een bakplaat en bak ze in circa 15 minuten krokant en stevig. Laat ze op een rooster afkoelen.
    4. Zet de kom met salsa aan één kant van een grote schaal en verdeel de chips over de schaal.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C, E * ✓ B1, B6, niacine, calcium, ijzer, kalium, zink

    Variaties en tips

    • Gebruik bloemtortilla's in plaats van maïstortilla's, totaal ongeveer 325 g. * • Maak een verse perziksalsa van 4 rijpe perziken in plaats van de mango's. Schillen is niet nodig; snijd de perziken gewoon doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. * • Bak voor nachochips eerst de tortillachips, laat ze afkoelen. Maak dan een dip met gesmolten kaas. Hak 3 lente-uitjes, 2 groene paprika's en 1 groene Spaanse peper (zonder de zaden) fijn en doe dit in een platte ovenschaal. Strooi hier ¼ tl komijnzaad over en breng op smaak met zout en peper. Verdeel 200 g magere roomkaas in vlokjes over de groenten. Bak ongeveer 10-15 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Verdeel hier wat fijngeraspte Litte gem-sla over en serveer warm, met de chips.

    Pluspunten

    • Verse mango's bevatten de antioxidant vitamine C, maar de hoeveelheid kan variëren van 10 tot 180 mg per 100 g vruchtvlees. * • Spaanse pepers zijn ook een bron van vitamine C; ze bevatten er per gewichtseenheid meer van dan citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ipv de peper wat tabasco... Heerlijk! - 16 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren