Vanillebiscuittaart

    Vanillebiscuittaart

    11keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijk luchtige taart bevat zo goed als geen vet. Hij is gemaakt met alleen eiwitten; de eierdooiers worden niet gebruikt. Tijdens het bakken ontstaat een heerlijke, goudkleurige korst. De taart wordt bedekt met romige kwark en zomers fruit, maar hij smaakt ook heerlijk met sappige perziken, mango's of abrikozen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 g bloem
    • 85 g poedersuiker
    • 8 grote eiwitten, op kamertemperatuur
    • 150 g basterdsuiker
    • ¼ tl zout
    • 1 tl wijnsteenpoeder
    • 1 tl vanille-extract
    • Om te garneren
    • 225 g aardbeien, in vieren gesneden
    • 225 g frambozen
    • 225 g bosbessen
    • 300 g volle kwark of verse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en de poedersuiker boven een grote plaat en zet opzij.
    2. Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze tot ze schuimig zijn. Voeg de suiker, het zout, het wijnsteenpoeder en het vanille-extract toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf is.
    3. Zeef het bloemmengsel boven de eiwitten en roer langzaam met een grote, metalen lepel tot alles goed is gemengd.
    4. Schep het deeg in een niet-ingevette tulbandvorm met een diameter van 25 cm, met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat er geen luchtbelletjes meer in het deeg zitten. Bak de biscuit 35 minuten, of tot hij goed gerezen en goudbruin is.
    5. Zet de biscuit in de bakvorm omgekeerd op een rooster en laat hem zo helemaal afkoelen. Maak hem dan los van de bakvorm door met een lang mes langs de randen te snijden en leg hem op een serveerschotel. (U kunt biscuittaart 1-2 dagen bewaren als u hem inpakt in plastic folie of in een luchtdichte doos overbrengt.)
    6. Meng vlak voor het serveren de aardbeien, de frambozen en de bosbessen door elkaar. Schep vervolgens het fruit in het gat in het midden van de biscuit. Serveer de kwark afzonderlijk in een kom.

    Pluspunten

    • Verse kaas of kwark is een goede bron van calcium, een mineraal dat essentieel is voor een goede conditie van de botten en de tanden. Een volwassen skelet bevat 1,2 kg calcium en 99% hiervan zit in de botten. Calcium speelt bovendien een belangrijke rol in de regulatie van de bloedstolling, de spiercontracties en de zenuwfuncties.

    Variaties en tips

    • Voor een citroen-limoenbiscuit voegt u de fijngeraspte schil van 1 citroen en 1 limoen samen met de bloem en de poedersuiker toe aan de stijfgeklopte eiwitten. Terwijl de biscuit afkoelt, schilt u 2 kleine kanteloepen en verwijdert u de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze in een kom. Knijp het sap uit de citroen en de limoen, besprenkel daarmee de meloen en meng goed. Serveer de biscuit met in het midden de stukjes meloen. * • Voor een chocoladebiscuit mengt u 2 el cacaopoeder met de bloem en de poedersuiker. Meng voor de garnering 1 el cacaopoeder en 1 el poedersuiker en zeef dit boven de biscuit. * • Voor een koffiebiscuit mengt u 1 el instant koffiepoeder (geen korrels) met de bloem en de poedersuiker. Garneer met poedersuiker.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓ B2, B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren