Varkenskarbonades in barbecuesaus

    Varkenskarbonades in barbecuesaus

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Zoetzure barbecuesaus is de ideale partner voor eenvoudige varkenskarbonades. De pilaf met rozijnen en pijnboompitten en een gemengde salade maken van dit eenvoudig te bereiden gerecht een verleidelijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 4 varkenskarbonades zonder bot, à circa 150 g, zonder vet
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 4 el vloeibare honing
    • 2 el sojasaus
    • 2 el droge sherry
    • 2 el rode-wijnazijn
    • 2 el dijonmosterd
    • 2 el tomatenpuree
    • Pilaf met pijnboompitten en rozijnen
    • 250 g basmatirijst
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 ui, in schijfjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 50 g pijnboompitten
    • 50 g rozijnen
    • 600 ml groentebouillon
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een braadpan en voeg de karbonades toe. Bak ze 5 minuten of tot ze aan beide kanten bruin zijn en draai ze eenmaal om.
    2. Meng in een kleine kom het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, de sherry, de azijn, de mosterd en de tomatenpuree. Giet het mengsel over de karbonades en laat 15 minuten sudderen, of tot de karbonades gaar en mals zijn. Draai ze een- of tweemaal om.
    3. Maak ondertussen de pilaf. Doe de rijst in een zeef en spoel hem onder koud stromend water tot het water helder is. Laat hem goed uitlekken. Verhit de olie in een pan, voeg de ui en de knoflook toe en bak 5 minuten of tot alles zacht is en bruin wordt. Voeg de pijnboompitten en de rozijnen toe en bak al roerend nog 2-3 minuten of tot de pitten goudbruin worden.
    4. Voeg de rijst toe en roer goed. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper het vuur, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en de bouillon helemaal is geabsorbeerd. Breng op smaak.
    5. Schep de pilaf op voorverwarmde borden en schik de karbonades met de barbecuesaus ernaast.

    Variaties en tips

    • Wilt u een fruitige saus, laat dan de honing, de sojasaus, de azijn en de mosterd achterwege en gebruik 250 ml sinaasappelsap. * • Vervang de varkenskarbonades door varkensmedaillons (varkenshaas) of kipfilet. De baktijd is dan 15-20 minuten. * • Gebruik verschillende soorten noten, zoals bijvoorbeeld pistache- of cashewnoten.

    Pluspunten

    • Rijst is een van de belangrijkste voedingsmiddelen. Het houdt miljoenen mensen ter wereld in leven. Door de korrels wit te maken gaat een deel van de B-vitaminen verloren, maar in dit recept wordt dat verlies gecompenseerd door het varkensvlees, aangezien dat een uitstekende bron van vitamine B12 en een goede bron van vitamine B1 en B6 is. * • Pijnboompitten zijn een goede bron van vitamine E en kalium en leveren daarnaast aanzienlijke hoeveelheden vitamine B1, magnesium, zink en ijzer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, B12, E, zink * ✓✓ B2, C, ijzer, kalium, magnesium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren