Varkenspakketjes met pikante pindasalade

    Varkenspakketjes met pikante pindasalade

    3keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze geurige, Chinese pakketjes zijn gemaakt van wontonvelletjes, die verkrijgbaar zijn in toko's. Ze worden even gebakken en daarna in bouillon gekookt. Serveer ze op een bedje van groene bladeren met een salade van knapperige groenten, pinda's en koriander. Serveer ze als voorgerecht bij een Chinese maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g mager varkensgehakt
    • 50 g waterkastanjes uit blik, uitgelekt en fijngesneden (toko)
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 el fijngeraspte verse gember
    • 2 el hoisinsaus
    • 1 el donkere sojasaus
    • 20 wontonvelletjes
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 el zonnebloemolie
    • 300 ml hete runder- of kippenbouillon
    • Pikante pindasalade
    • 7,5 cm komkommer, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • 1 groot worteltje, in blokjes gesneden
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 2-3 el fijngehakte verse koriander
    • 2 el Thaise dipsaus voor dim sum, of naar wens
    • 4 el fijngehakte gezouten pinda's
    • peper en zout
    • Om te serveren
    • 4-8 knapperige blaadjes sla (zoals paksoi, ijsbergsla of bindsla), in stukken gescheurd als het grote bladeren zijn
    • takjes verse koriander (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe het varkensgehakt in een kom en voeg de waterkastanjes, de lente-uitjes, de gember, de hoisinsaus en de sojasaus toe. Meng goed. (Dat gaat het gemakkelijkste met uw handen.) Verdeel het mengsel in 20 gelijke porties.
    2. Bestrijk een wontonvelletje met een beetje van het losgeklopte ei en schep er in het midden een portie van het varkensmengsel op. Plooi het velletje rond de vulling en knijp het bovenaan samen, zodat een ouderwetse beurs ontstaat. Herhaal dit met de rest van de velletjes en het varkensmengsel.
    3. Verhit de olie in een grote braadpan. Leg de pakjes in één laag in de pan, dek de pan af en bak de pakketjes 5 minuten op een heel zacht vuur, of tot ze onderaan lichtbruin zijn.
    4. Voeg voldoende van de hete bouillon toe, zodat de pakketjes voor de helft zijn bedekt met de bouillon. Dek de pan opnieuw af en laat 10 minuten zachtjes sudderen, of tot de wontonvelletjes gaar zijn.
    5. Meng ondertussen de groenten en de koriander voor de salade. Voeg de dipsaus langzaam toe en proef regelmatig van het mengsel, zodat het niet te pikant wordt voor u. Voeg de pinda's toe en breng op smaak.
    6. Schik voor het serveren de blaadjes sla op 4 grote borden en schep daarop 5 uitgelekte pakjes. Schep er een beetje van de pikante pindasalade omheen en garneer met de takjes koriander, als u dat wenst. Serveer de rest van de salade afzonderlijk.

    Variaties en tips

    • In plaats van de pakketjes te bakken en te laten sudderen in bouillon, kunt u ze ook stomen, zoals bij de dim sum met een dipsaus. Als u ze niet op bladeren wilt stomen, bedekt u de bodem van de stoomkoker met folie, bestrijkt u deze met een beetje zonnebloemolie en prikt u er gaatjes in, zodat de stoom erdoorheen kan. * • Voor een andere vulling kunt u bijvoorbeeld het varkensgehakt, de hoisinsaus en de waterkastanjes vervangen door kalkoengehakt, woksaus op basis van gele bonen en bamboescheuten uit blik. *

    Pluspunten

    • Pinda's zijn een goede bron van eiwitten, niacine, fosfor en kalium. Ze bevatten weliswaar veel vetten, maar het grootste deel daarvan bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, B1, B12, niacine, koper * ✓ E, ijzer, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren