Verfrissende vruchtensoep

    Verfrissende vruchtensoep

    1keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Deze soep is niet alleen heerlijk verfrissend op een zomerdag, maar zorgt in de winter ook voor een vitaminestoot als u zich niet kiplekker voelt. Doordat de soep wordt gemaakt met veel rauwe vruchten en groenten, is het een ideaal gerecht om een voorraad beschermende voedingsstoffen binnen te krijgen. Serveer als voorgerecht of tussendoor.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml ananassap
    • 500 ml sinaasappelsap
    • ½ komkommer, in blokjes gesneden
    • ¼ rode ui, fijngesneden
    • 1 kleine rode paprika, zonder zaden en fijngesneden
    • ½ verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • sap van 1 limoen
    • ½ tl fijne suiker
    • 1 grote mango
    • 10 Kaapse kruisbessen
    • 1 stevige peer
    • 2 passievruchten
    • 1 el fijngehakte verse munt
    • 2 el fijngehakte verse koriander
    • takjes verse munt om te garneren (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng het ananas- en sinaasappelsap in een grote kom. Voeg de komkommer, ui, paprika, chilipeper, limoensap en suiker toe en roer het geheel goed door. Dek de kom af en laat 1 uur koelen, zodat de smaken zich met elkaar kunnen vermengen.
    2. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg ze toe aan de soep. Verwijder de velletjes van de kruisbessen en snijd de bessen in vieren. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in blokjes. Voeg ze met de bessen toe aan de soep. Snijd de passievruchten door en schep het vruchtvlees met de munt en de koriander in de soep.
    3. Schep de soep in kommen en garneer met de takjes munt als u dat wenst. Serveer de soep meteen.

    Variaties en tips

    • Maak de soep zo pikant als u wilt door meer fijngesneden verse chilipeper toe te voegen. Een ½ chilipeper is niet heel pittig. * • Voor een dikke soep pureert u de komkommer, ui, paprika en chilipeper met een mixer of keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg het in stap 1 toe aan de vruchtensappen. * • Vervang de mango, kruisbessen, peer en passievruchten door 1 geschilde kiwi, in blokjes, 1 geschilde guave, in blokjes (of uitgelekte guave uit blik, in blokjes) of 1 perzik zonder pit, in blokjes, ¼ geschilde ananas, in blokjes, en 1 banaan, in blokjes. * • U kunt een yamboon toevoegen als die verkrijgbaar is (bij de grotere toko). Die sappige wortelgroente uit het zuidwesten van Amerika en Mexico maakt de soep knapperiger. Schil de yamboon en snijd deze in blokjes. Voeg voor het serveren toe met het fruit. * • Mix de soep met een mixer of een keukenmachine en serveer de soep als een vitaminerijk drankje, geschikt voor alle seizoenen.

    Pluspunten

    • Er wordt aanbevolen 5 of meer porties fruit en groenten per dag te eten. Op die manier zou u de kans op kanker met 20 procent kunnen verminderen. Deze soep is ideaal om die hoeveelheid te halen. * • Verschillende studies over het voorkomen van darmkanker tonen aan dat mensen die veel fruit en groenten eten, minder kans hebben op darmkanker. * • Onderzoek aan de universiteit van Harvard heeft uitgewezen dat u het risico op een beroerte met 25 procent kunt verkleinen door elke dag 1 glas sinaasappelsap te drinken.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ A, B1, B6, C * ✓ ✓ foliumzuur, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren