Verse pasta

    Verse pasta

    4keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Maak je eigen, verse pasta met dit eenvoudige recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 500 gr pasta

    • 450 g harde bloem
    • snufje zout
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 1 el olijfolie, extra vergine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Zeef de bloem op een schoon werkblad of in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg het zout, de eieren en de olie eraan toe.
    2. Meng de bloem voorzichtig met uw handen door de eieren en de olie tot een stevig deeg ontstaat. Voeg indien nodig enkele druppels water toe.
    3. Kneed het deeg gedurende circa 10 minuten of tot het smeuïg en elastisch is. Het deeg moet nog stevig zijn. Voeg een beetje bloem toe als het deeg nog te kleverig is.
    4. Doe het deeg in een plastic zak of pak het in plasticfolie in en laat het 30 minuten rusten voor u het uitrolt en snijdt. Leg het niet in de koelkast.
    5. Verdeel het deeg in vier porties – kleine porties zijn namelijk gemakkelijker te verwerken. Rol het deeg heel dun uit op een oppervlak zonder bloem en draai het af en toe om, zodat het niet gaat plakken. Snijd de pasta vervolgens in de gewenste vorm, zoals lasagne, cannelloni of noedels.
    6. Noedels en ongevulde pasta kunt u meteen koken of 30 minuten laten drogen voor het koken. Laat de pasta op schone theedoeken drogen als hij een beetje kleverig is. Hang noedels over een rek om te drogen, of strooi er een beetje bloem over en rol ze op tot nestjes.

    Een keukenmachine gebruiken

    Lees de instructies van de fabrikant om stevig deeg te kneden. Gebruik het deeg-hulpstuk. Laat het deeg ongeveer 5-10 minuten in de machine kneden.

    Eenvoudige vormen maken

    Lasagne Snijd mooie rechthoeken of vierkanten van 7,5-10 cm uit het deeg of zo dat ze in een vuurvaste schotel passen. * Cannelloni In plaats van buizen te kopen, snijdt u rechthoeken of vierkanten uit het deeg en plooit u ze rond de vulling. U maakt de cannelloni zo dik en lang als u wilt. * Noedels Strooi bloem over het uitgerolde deeg, plooi of rol het op en snijd het dan in reepjes. Van dunne reepjes maakt u dunne noedels, van dikke reepjes maakt u brede noedels. Experimenteer een beetje met de breedte, van haarfijn tot een liniaal breed. Haal de noedels voorzichtig uit elkaar. * Vierkanten en ruiten Snijd het deeg in brede repen en snijd die dan dwars door, zodat vierkanten of ruiten ontstaan (houd het mes of deegwieltje schuin voor een schuine rand).

    Verse pasta bewaren

    Laat de pasta 30 minuten drogen om te voorkomen dat de stukken aan elkaar plakken. Leg de pasta dan in een plastic zak of een afgedekte doos in de koelkast. Gebruik hem binnen 24 uur. Als u de pasta langer wilt bewaren, vries hem dan in op een plaat met plasticfolie tot hij hard is en doe hem daarna in een plastic zak.

    Pastadeeg op smaak brengen

    Pasta kan worden gekleurd en op smaak worden gebracht met verschillende groentepurees en -pasta's, zoals van tomaten (en zongedroogde tomaten), spinazie, rode bieten en worteltjes. Inktvisinkt (verkrijgbaar in speciaalzaken) maakt pasta zwart. Verse en gedroogde kruiden, saffraan, gemalen peperkorrels, zwarte olijven, knoflook, grove mosterd en specerijen als komijn en kerriepoeder kunnen worden toegevoegd om de smaak van pasta te verbeteren. * Spinazie Was 225 g verse spinazie en doe hem in een pan. Dek af en laat 3 minuten op een hoog vuur koken, terwijl u regelmatig roert. (Het water aan de blaadjes volstaat voor het koken.) Laat uitlekken in een zeef. Snijd de spinazie fijn of pureer hem met een mixer of keukenmachine. Druk het teveel aan water uit in een zeef, zodat een dikke pasta ontstaat. Gebruik slechts 2 eieren. Voeg de spinazie met de eieren en de olie toe en meng met de bloem zoals in het basisrecept. * Rode bieten Pureer 1-2 kleine, gekookte rode bieten. Voeg de puree aan het deeg toe met slechts 3 eieren. * Kruiden Voeg een handvol fijngehakte, verse kruiden toe als u de bloem toevoegt. Peterselie, koriander, basilicum, oregano, majoraan en tijm zijn allemaal geschikt. * Saffraan Voeg 1 theelepel saffraanpoeder of enkele saffraandraden met 1 eetlepel kokend water toe. * Pesto, zongedroogde-tomatenpasta of zwarte-olijvenpasta Laat de olie achterwege en voeg 2 eetlepels saus of pasta toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren