Pittige smaken en aromatische ingrediënten toveren een eenvoudige bouillon om in een exotisch voorgerecht of een lichte maaltijd. De ingrediënten worden niet gebakken voor ze worden gekookt, zodat de soep vetarm is. Kies indien mogelijk voor mager rundvlees, dat uitstekend smaakt als het wordt gepocheerd.
• Maak een vegetarische versie van deze soep door het rundvlees en de runderbouillon te vervangen door tofu en groentebouillon en de vissaus door sojasaus of droge sherry. Kook de tofu 2 minuten of tot hij warm is. * • Vervang de taugé door geschaafde worteltjes en fijngesneden bleekselderij. Gebruik lente-uitjes, chilipepers en verse kruiden naar wens. * • De rijstnoedels kunt u vervangen door welke dunne oosterse noedels dan ook, zoals bijvoorbeeld Chinese eiermie. Kook of week de noedels volgens de instructies die op de verpakking staan vermeld. * • Voor een kruidige smaak voegt u een flinke snuf gemalen kaneel toe met de gember.
• Net als ander rood vlees is rundvlees een goede bron van ijzer en zink. IJzer uit vlees wordt gemakkelijker opgenomen dan ijzer uit plantaardige bronnen. * • Rundvlees is tegenwoordig magerder dan vroeger. Magere stukken rundvlees bevatten slechts 4% vetten.
✓✓✓ B1, B6, B12, E, niacine * ✓✓ ijzer, zink