Vis op Indiase wijze

    Vis op Indiase wijze

    3keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    De scholfilets worden in dit recept op smaak gebracht met chilipeper, gember, munt en kokosmelk, en gebakken in de oven. Serveer met gestoomde courgettes met mosterd- en sesamzaad en nieuwe aardappelen met munt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 g jonge nieuwe aardappelen, geschrapt
    • 4 scholfilets, à circa 150 g
    • peper en zout
    • een stuk verse gember van 2 cm, fijngesneden
    • ½ rode ui, fijngesneden
    • 1 verse milde rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
    • 4 el fijngehakte verse munt
    • 4 el kokosmelk
    • 2 middelgrote courgettes, in grote stukken gesneden
    • 1 el sesamzaad
    • 2 tl gele mosterdzaden
    • 2 tl sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappelen in een pan, bedek ze met kokend water en laat circa 15 minuten koken, of tot ze gaar zijn.
    2. Neem ondertussen 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie, groot genoeg om een scholfilet in te verpakken. Leg op elk stuk papier of folie een stuk filet en breng op smaak met peper en zout.
    3. Meng de gember, de ui, de chilipeper, de helft van de munt en de kokosmelk, en verdeel dat mengsel over de vis. Vouw het papier of de folie om de vis en draai de uiteinden stevig samen. Leg de pakjes op een bakplaat en laat 10-12 minuten bakken, of tot de vis uit elkaar valt (open een pakje om dit te controleren).
    4. Als de aardappelen en de vis bijna klaar zijn, stoomt u de courgettes 4 minuten boven de aardappelen. Verhit een braadpan, voeg de sesam- en mosterdzaden toe, dek af en laat 2-3 minuten op een middelhoog vuur bakken, of tot de zaden licht geroosterd zijn. Schud regelmatig met de pan.
    5. Neem de pan van het vuur. Voeg de sojasaus aan de zaden toe en roer snel. Dek de pan weer af en zet hem opzij tot de zaden stoppen met ‘springen’. Voeg de courgettes toe aan het zadenmengsel.
    6. Laat de aardappelen uitlekken en meng ze met de resterende 2 eetlepels fijngehakte munt. Schik de pakjes vis op borden en serveer ze met de courgettes en de nieuwe aardappelen.

    Variaties en tips

    • U kunt de vispakjes enkele uren van tevoren maken en koel wegzetten tot u ze gaat bakken. * • Op dezelfde manier kunt u ook tong- of forelfilets bereiden. * • Voor zalm op Indiase wijze gebruikt u 4 stukken zalm, à circa 125 g. Meng het sap van 2 limoenen met de gember, de ui, de chilipeper en de munt in plaats van de kokosmelk. Verdeel dat mengsel over de vis, pak hem in en laat 15 minuten bakken. Gebruik de geraspte schil van de limoenen om 250 g basmatirijst op smaak te brengen. Voeg ook 3 eetlepels fijngehakte verse munt en 6 eetlepels geroosterde gedroogde kokosnoot toe.

    Pluspunten

    • Vitamine B12 zit voornamelijk in dierlijke producten of in producten waaraan de vitamine werd toegevoegd. Vis zoals schol is een uitstekende bron van vitamine B12 en kan dus vooral heel nuttig zijn voor mensen die geen vlees willen eten, maar wel vis in hun voeding opnemen. * • Door de vis te bakken in bakpapier of aluminiumfolie blijven alle smaken en voedingsstoffen bewaard en blijft de vis sappig.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, C, niacine, selenium * ✓✓ B12, foliumzuur, ijzer, kalium * ✓ A, B2, calcium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren