Viskoekjes met pesto

    Viskoekjes met pesto

    6keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Viskoekjes vindt iedereen lekker, zowel jong als oud. Ze zijn daarom een uitstekend hulpmiddel om kinderen en kieskeurige eters aan te moedigen vis te eten. Deze koekjes zijn eenvoudig vooraf te bereiden. Leg ze koel weg tot u ze bakt. Serveer de koekjes met gebakken tomaten in de oven, zelfgemaakte frieten en groene groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 375 g witte-visfilets, zoals kabeljauw of schelvis
    • 100 ml halfvolle melk
    • peper en zout
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • fijngeraspte schil van 1 citroen
    • 2½ el pesto
    • 30 g bloem
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 85 g verse volkoren broodkruimels
    • 30 g parmezaanse kaas, vers geraspt
    • 8 tomaten, gehalveerd
    • takjes verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de aardappelen in een steelpan, bedek ze met kokend water en laat 15 minuten koken, of tot ze zacht zijn.
    2. Doe ondertussen de vis in een diepe braadpan met antiaanbaklaag, giet de melk erover en breng op smaak. Breng bijna aan de kook, temper dan het vuur, dek af en laat de vis 5-6 minuten zachtjes koken, of tot hij gemakkelijk uit elkaar valt. Haal de vis uit de pan, breek het vlees in stukken en verwijder het vel en de graten. Bewaar de melk.
    3. Laat de aardappelen uitlekken en pureer ze of plet ze met een vork. Voeg de vis toe aan de aardappelen, samen met de lente-uitjes, de citroenschil, de pesto en 2 eetlepels van de melk, zodat een zacht mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
    4. Maak van het vismengsel 8 dikke, platte koekjes en bestuif ze aan beide kanten met de bloem. Doe het ei in een bord en meng de broodkruimels en de kaas in een ander bord. Dompel de koekjes onder in het ei en daarna in de kruimels. Leg ze koel weg tot u ze bakt.
    5. Verwarm de oven op 190 °C. Leg de viskoekjes op een bakplaat met antiaanbaklaag. Schik de gehalveerde tomaten bij de koekjes op de plaat en bestrooi ze met peper. Laat ze 20 minuten bakken. Serveer de viskoekjes en de gebakken tomaten met de peterselie.

    Variaties en tips

    • U kunt de witte vis ook vervangen door 2 blikken tonijn in eigen nat of zalm, à circa 200 g, goed uitgelekt. Vervang de pesto door 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie en een scheutje tabasco en voeg 2 eetlepels halfvolle melk toe. * • Zelfgemaakte frieten zijn een goed bijgerecht. Schrap 675 g aardappelen en snijd ze in dikke frieten. Doe ze in een plastic zak, meng ze met 1 eetlepel zonnebloemolie en breng ze op smaak. Verhit een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C. Leg de frieten in één laag op de hete bakplaat en laat ze 20 minuten bakken. Draai ze om en laat ze dan nog 40 minuten bakken, of tot ze goed gaar, knapperig en bruin zijn. Draai ze af en toe om.

    Pluspunten

    • Frieten maken een maaltijd meestal vet, maar door ze in de oven te bakken in plaats van ze te frituren beperkt u de hoeveelheid vet van dit gerecht enorm. * • Zowel kabeljauw als schelvis zijn uitstekende bronnen van jodium, dat nodig is voor de productie van schildklierhormonen die voor tal van functies instaan. * • Zeevis en zeewier zijn de enige betrouwbare natuurlijke bronnen van jodium.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, C, niacine, selenium * ✓✓ A, E, calcium, ijzer, kalium, zink * ✓ B2, foliumzuur, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren