Vulling van saucijs en kastanje

    Vulling van saucijs en kastanje

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Hoewel deze vullingen lekker vol smaken, bevatten ze toch weinig vet en veel voedingsvezels en koolhydraten. U kunt het gevogelte ermee vullen of de vulling apart bakken, waarna u kleinere porties vlees serveert met veel groenten – wat betekent dat u een gezonde maaltijd voorschotelt. Bij groter gevogelte verhoogt u de hoeveelheden van de genoemde ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 g zo mogelijk magere varkensbraadworst
    • 100 g gekookte kastanjes, fijngehakt
    • 2 sjalotjes, fijngehakt
    • 75 g verse broodkruimels
    • 1½ el fijngehakte verse salie
    • 1 ei, losgeklopt
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwijder het vel van de braadworst en doe het vlees in een kom. Roer de kastanjes en sjalotjes door het vlees. Voeg broodkruimels, salie, ei en wat peper en zout toe en roer alles goed.
    2. Vul een kip of kalkoen hiermee (bij het nekgedeelte) en maak van de eventuele overblijvende vulling balletjes ter grootte van een walnoot, die u apart bakt. Leg ze daartoe op een licht ingevette bakplaat en bak ze de laatste 30 minuten mee met het gevogelte in de oven.
    3. U kunt de vulling ook verdeeld over een licht ingevette ovenschaal van circa 17,5 cm doorsnede bereiden. Druk de vulling iets aan en zet de schaal vervolgens 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

    Variaties en tips

    • Vervang de kastanjes door ongezoete kastanjepuree uit blik. * • Gebruik kruimels van volkorenbrood voor extra voedingsvezels; dat geldt ook voor de hieronder genoemde variatie. * • Voor een eenvoudige vulling, geheel volgens de Engelse traditie, van salie en ui snippert u 3 middelgrote uien en fruit deze in 30 g boter. Doe de ui in een kom en voeg 175 g verse broodkruimels toe, 2 el verse, fijngehakte salie en 2 tl fijngewreven gedroogde salie, 1 losgeklopt ei en zout en peper naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren