Warme sesam-kipsalade

    Warme sesam-kipsalade

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kipreepjes in een krokant jasje van sesam, broodkruim en cornflakes, geserveerd op een knapperige salade met een frisse vinaigrette. Een snufje chilipoeder in het jasje geeft de extra ‘kick’.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g kipfilet
    • 75 g verse witbroodkruimels
    • 50 g cornflakes, iets verkruimeld
    • 4 tl sesamzaad, plus wat zaad om te garneren
    • 1 tl chilipoeder, of naar smaak
    • 2 eieren
    • peper en zout
    • Salade
    • ¼ witte kool
    • ½ frisée (krulandijvie)
    • 2 stronkjes witlof
    • Kruidendressing
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 1 el fijngehakte verse oregano
    • 1 el fijngehakte verse dragon
    • 1 el wittewijnazijn
    • 4 el olijfolie
    • 1 tl honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets in de breedte en snijd ze in reepjes.
    2. Doe het broodkruim, de cornflakes, het sesamzaad en de chilipoeder samen in een plastic zak en schud dit alles goed door elkaar om te mengen. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze los.
    3. Doop de kipreepjes één voor één in het ei en doe ze vervolgens per 3 of 4 in de plastic zak. Schud goed met de zak om ze egaal met het sesammengsel te bedekken. Verwerk alle kipreepjes op deze manier. Verdeel de kip vervolgens over 2 bakplaten met antiaanbaklaag.
    4. Bak de kipreepjes 15-20 minuten aan beide kanten; draai ze halverwege de baktijd om.
    5. Maak ondertussen de salade. Schaaf de kool en doe die in een grote slakom. Verdeel frisée en witlof in blaadjes; scheur grote bladeren eventueel in kleinere stukjes. Voeg deze bij de kool en meng de salade goed door.
    6. Schud de ingrediënten voor de dressing in een afsluitbare pot door elkaar. Voeg peper en zout toe. Giet de dressing over de salade en schep voorzichtig door elkaar.
    7. Verdeel de sla over 4 borden en leg er de kipreepjes op. Garneer voor het serveren met wat sesamzaad.

    Variaties en tips

    • Neem 125 g broodkruim – wit of volkoren – in plaats van broodkruim met cornflakes. Volkorenkruimels leveren meer B-vitaminen en voedingsvezels dan witbroodkruimels. * • Neem voor een Chinese kipsalade 1 ei en klop dit in een kom los met 2 tl vijfkruidenpoeder, 1 el maanzaad, 2 el tomatenpuree, 2 el zoete sherry en 2 el Chinese donkere sojasaus. Roer de kipreepjes erdoor. Neem ze uit de kom, met een paar tegelijk, en bedek ze met het broodkruimmengsel (waaruit u het sesamzaad en de chilipoeder hebt weggelaten). Bak de kipreepjes zoals in stap 4 beschreven. Rasp ondertussen 1 Chinese kool (niet de stronk). Doe dit in een kom en voeg 125 g taugé en 1 in ringen gesneden bosje lente-uitjes toe. Meng hier de dressing door (gemaakt met 1½ el van zowel peterselie als koriander). Serveer de warme kipreepjes op de salade.

    Pluspunten

    • De diverse koolsoorten bevatten verschillende bio-actieve stoffen, die kunnen beschermen tegen borstkanker. Het zijn ook goede bronnen van vitamine C en ze bevatten meer foliumzuur dan de meeste andere groenten. * • Sesamzaad bevat een redelijke hoeveelheid calcium.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B6, C * ✓✓ B1, B2, B12, E, foliumzuur, niacine, ijzer, koper, zink * ✓ A, E, calcium, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren