Warme tonijnbroodjes

    Warme tonijnbroodjes

    12keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Knapperige broodjes worden uitgehold en dan gevuld met een mild gekruide mix van tonijn, maïs en rode kidneybonen. U serveert ze direct uit de oven; aangevuld met een salade van tomaten en groene sla is dit een evenwichtig samengestelde lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 ronde, knapperige witte broodjes, diameter circa 10 cm, per stuk circa 100 g
    • 2 el zure room
    • 2 el mayonaise
    • 1 tl scherpe of milde chilisaus
    • 2 tl limoensap
    • 1 blikje tonijn, naturel, circa 200 g, uitgelekt
    • 1 blikje maïs, circa 200 g, uitgelekt
    • 1 blikje rode kidneybonen, circa 200 g, uitgelekt en afgespoeld
    • ½ groene paprika, zonder de zaden en in blokjes gesneden
    • 2 el fijngehakte verse koriander
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het brood en houd ze apart. Hol de broodjes uit; laat een laag van ongeveer 1 cm over. Houd de broodjes apart.
    2. Maak van het uitgeholde brood kruimels, met de keukenmachine of met uw vingers. Verdeel 85 g van de kruimels over een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze droog en krokant zijn. Neem uit de oven en houd apart. Laat de oven aan staan.
    3. Vermeng de zure room met de mayonaise, chilisaus en het limoensap. Voeg tonijn, maïs, kidneybonen, paprika, koriander en het broodkruim toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles door, maar zorg ervoor dat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.
    4. Schep het tonijnmengsel in de broodjes en zet de kapjes erop. Zet de broodjes dan op de bakplaat en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Bak ze 5 minuten, verwijder dan de folie, zodat het brood krokant wordt. De vulling moet warm zijn, maar niet borrelen. Serveer meteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, E, niacine, selenium * ✓✓ B1, C, ijzer, koper, zink * ✓ A, B6, foliumzuur, calcium, kalium

    Pluspunten

    • Door tonijn in water te gebruiken in plaats van in olie blijft het vetgehalte van dit gerecht laag en wordt het caloriegehalte gehalveerd. * • Maïs is een redelijke bron van voedingsvezels, die een goede en gezonde spijsvertering bevorderen. Maïs uit blik bevat koolhydraten, zowel in de vorm van zetmeel als suikers. * • Groene paprika's zijn een goede bron van vitamine C. Deze vitamine bevordert de opname van ijzer, vooral wanneer dat aanwezig is in plantaardige voedingsmiddelen zoals de rode kidneybonen in deze broodjes.

    Variaties en tips

    • Maak broodjes met knoflookchampignons. Hol 4 Italiaanse bollen van ongeveer 115 g uit, houd de kapjes apart en maak van het uitgeholde brood kruimels, zoals hiervoor is beschreven. Snijd 450 g champignons in plakjes en smoor ze in een mengsel van 15 g boter en 2 tl extra vergine olijfolie tot ze zacht zijn en het vocht uit de champignons is verdampt, zo'n 8-10 minuten. Voeg 1-2 uitgeperste teentjes knoflook toe en laat nog 1-2 minuten smoren; roer goed. Verwarm ondertussen de broodjes 5 minuten in de oven. Meng het broodkruim met de champignons, schep dit in de broodjes, zet de kapjes er weer op en serveer. * • Probeer eens broodjes met roerei en ham. Hol de broodjes uit. Bewaar het broodkruim voor een ander recept. Klop 6 eieren los met 3 el halfvolle melk en zout en peper naar smaak. Smelt 30 g boter in een koekenpan met dikke bodem, giet het eimengsel erbij en verwarm dit op de laagste stand, al roerend met een pollepel, totdat het ei begint te stollen. Roer er 85 g in dunne reepjes gesneden gekookte ham en 2 el fijngeknipt bieslook door. Roer regelmatig, totdat het ei goed is gestold. Verwarm ondertussen de uitgeholde broodjes in de oven of onder een matig warme grill. Schep het eimengsel erin en zet de kapjes erop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren