Worstjes met linzen en goudgele puree

    Worstjes met linzen en goudgele puree

    3keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Met dit eenvoudige recept tovert u eenvoudige ingrediënten om tot een vullend en evenwichtig doordeweeks gerecht. Serveer met dikke sneden knapperig brood en een pittige salade van rucola of waterkers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 175 g linzen
    • 750 ml kippenbouillon
    • 1 grote ui, grofgesneden
    • 600 g aardappelen, geschild en in vieren gesneden
    • 300 g pompoen, geschild, zonder zaden en in blokjes gesneden
    • 4 worsten, circa 275 g in totaal
    • 1 blik tomaten, circa 400 g, fijngesneden
    • 3 el halfvolle melk
    • peper en zout
    • Om te serveren
    • 4 tl balsamicoazijn
    • 3 el fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de grill voor. Spoel de linzen en doe ze in een pan samen met 600 ml van de bouillon en de grofgesneden ui. Breng het geheel aan de kook, temper vervolgens het vuur, dek de pan af en laat gedurende circa 25 minuten sudderen.
    2. Kook ondertussen de aardappelen in een grote steelpan met kokend water gedurende 10 minuten. Voeg de pompoen toe en laat nog circa 10 minuten koken, of tot de muskuskalebas en de aardappelen helemaal gaar zijn.
    3. Terwijl de linzen, de aardappelen en de pompoen koken, grilt u de worsten ongeveer 15 minuten. Draai ze enkele malen om, zodat ze aan alle kanten bruin worden.
    4. Snijd de worsten in dikke schijven en voeg ze toe aan de linzen, samen met de tomaten en hun sap. Als de linzen alle vloeistof hebben geabsorbeerd, voegt u de rest van de bouillon toe. Dek de pan af en laat nog 10 minuten koken.
    5. Laat de aardappelen en de pompoen uitlekken en stamp ze met de melk. Breng op smaak met peper en zout. Schep alles op borden en leg er tot slot er de worsten en de linzen bovenop. Besprenkel met de azijn en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Serveer het gerecht onmiddellijk.

    Pluspunten

    • Door de aardappelen te stampen met pompoen krijgen ze een prachtige kleur, een smakelijke structuur en bovendien goede voedingsstoffen. Pompoen bevat vitamine C, vitamine E en bètacaroteen.

    Variaties en tips

    • U kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Stoof 1 grote ui, grofgesneden, in 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een vuurvaste schaal. Voeg 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden, toe. Laat 2 minuten koken. Voeg 1 rode paprika toe, zonder zaden en fijngesneden, 450 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 175 g linzen, 1 blik tomaten, circa 400 g, fijngesneden, met hun sap, en 750 ml kippenbouillon toe. Voeg 200 g plakjes gerookte varkensworst of een combinatie van varkensworst en rookworst toe. Breng op smaak en aan de kook. Dek af en zet in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat 1 uur koken. Voeg 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe voor het serveren. * • Maak er een vegetarisch gerecht van met vegetarische worsten en groentebouillon. * • Vervang de pompoen door Japanse pompoen (deze kunt u kopen bij sommige natuurwinkels en soms ook op de markt).

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, C, E, foliumzuur, niacine, ijzer * ✓✓ selenium, zink * ✓ B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren