Wraps met gerookte forel

    Wraps met gerookte forel

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Wraps zijn zachte, gevulde bloemtortilla's. Ze zijn een geweldig alternatief voor gewoon brood. Deze wraps worden gevuld met forel, taramasalata en groene sla.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 grote bloemtortilla's, totaal circa 340 g
    • 175 g taramasalata (Griekse saus met viskuit)
    • 75 g waterkers
    • ½ komkommer, in dunne plakjes gesneden
    • 4 gerookte forelfilets zonder vel à circa 75 g, in stukjes verdeeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak het stapeltje tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze gedurende 10 minuten, of volg de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Besmeer het midden van de warme tortilla's met wat taramasalata, verdeel hier de waterkers over, de plakjes komkommer en de forel. Rol de tortilla's met de vulling strak op. Snijd de tortilla's diagonaal doormidden en serveer ze meteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12 * ✓ A, B1, C, E, niacine, calcium, selenium

    Variaties en tips

    • Gebruik in plaats van gewone taramasalata de vetarme versie. * • Maak hoisinwraps met kip. Snijd 250 g gare kipfilet in dunne plakjes. Snijd ½ komkommer in reepjes en 6 lente-uitjes in ringetjes. Bestrijk elke tortilla met 2 tl hoisinsaus, verdeel hier wat kip, komkommer en lente-ui over en rol de tortilla's strak op. Snijd ze voor het serveren doormidden. U kunt voor deze variatie ook gerookte kipfilet of gebraden eendenborst zonder vel gebruiken.

    Pluspunten

    • Tortilla's zijn dunne pannenkoekjes van bloem of van een speciaal maïsmeel, masa harina genaamd. In Midden-Amerika zijn tortilla's vaak de hoofdschotel. Ze zijn een goed alternatief voor gewoon brood en een prima manier om zetmeelrijke koolhydraten in het eetpatroon op te nemen. Opgerold en gevuld zijn ze gemakkelijk en leuk om te eten. * • Forel is een vette vissoort met veel linoleen, een essentieel vetzuur. Het kan het lichaam helpen beschermen tegen een beroerte of tegen hartkwalen. Forel bevat ook veel vitamine E, die kan beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. * • Komkommer, een lid van de kalebasfamilie met prachtige bloemen, bevat erg veel water (96%), wat inhoudt dat het caloriegehalte bijzonder laag is. De schil bevat bètacaroteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren