Zalmpakketjes met waterkers

    Zalmpakketjes met waterkers

    16keer bewaard
    3uur40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze verse zalmpaté is eenvoudig en snel te maken. Serveer de pakketjes met een verfrissende waterkerssalade en sneetjes toast of roggebrood. Het is een perfect voorgerecht voor een hoofdgerecht met groenten of granen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g zalmfilet
    • 1 laurierblaadje
    • 2-3 schijfjes ui
    • 5 zwarte peperkorrels
    • 200 g plakjes gerookte zalm
    • 200 g kwark
    • 3 el crème fraîche
    • fijngeraspte schil van ½ citroen
    • 1 el citroensap
    • 1 tl mierikswortelsaus
    • peper en zout
    • 4 el fijngehakte verse waterkers
    • Waterkerssalade
    • 2 el sinaasappelsap
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 tl dijonmosterd
    • ½ tl vloeibare honing
    • 100 g blaadjes waterkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Doe de zalmfilet in een diepe pan, samen met het laurierblaadje, de schijfjes ui en de peperkorrels. Bedek met koud water en breng aan de kook. Laat 1 minuut sudderen, haal de pan dan van het vuur en laat de zalm 1 uur in de vloeistof afkoelen.
    2. Bedek ondertussen 4 lichtjes ingeoliede bakvormpjes met de plakjes gerookte zalm en laat het teveel aan zalm over de randen van de vormpjes hangen.
    3. Laat de zalmfilet uitlekken en breek het vlees in stukken. Verwijder het vel en eventuele graten. Doe de vis in een keukenmachine of een mixer, samen met de kwark, de crème fraîche, de citroenschil en het -sap, de mierikswortelsaus en peper en zout naar wens. Verwerk het tot een smeuïg mengsel. Voor een grove paté plet u de vis en de andere ingrediënten met een vork.
    4. Schep de helft van de zalmpaté in de vormpjes met de gerookte zalm. Meng de fijngesneden waterkers met de rest van de paté en schep ook dit in de vormpjes. Plooi de gerookte zalm erover en druk lichtjes aan, zodat de bovenkanten vlak zijn. Zet 2 uur koud weg.
    5. Meng voor het serveren het sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing in een kom. Voeg de waterkers toe en roer het geheel door. Schep de salade op 4 borden en leg op elk bord een zalmpakje door de vormpjes op het bord om te keren.

    Variaties en tips

    • Maak de paté met zalm uit blik, die dankzij de graten die erin zitten meer calcium bevat. Laat een blik roze zalm, circa 200 g, uitlekken en verwijder het vel. Plet de vis met 200 g vetarme roomkaas met bieslook, 3 eetlepels mayonaise en ½ theelepel tabasco. Breng op smaak met veel vers gemalen zwarte peper. Schep de helft van de paté in de vormpjes die met gerookte zalm zijn bekleed en schep er 1 eetlepel fijngesneden waterkers op en voeg dan de rest van de paté toe. Maak de salade met een mix van rucola en spinazie. * • Laat de gerookte zalm weg. Verdubbel de hoeveelheid waterkers en meng het met alle paté op het einde van stap 3. Serveer als heerlijke dipsaus met repen groente en brood of met warm pitabrood.

    Pluspunten

    • Zalm bevat omega-3-vetzuren, die kunnen helpen voorkomen dat aders dichtslibben en zo een rol spelen in de bescherming tegen beroerten en hartaanvallen. * • Waterkers levert goede hoeveelheden van verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C, vitamine E en bètacaroteen. Zoals alle donkergroene groenten bevat waterkers ook veel foliumzuur.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, niacine * ✓✓ A, C, E, selenium * ✓ B2, calcium, foliumzuur, ijzer, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren