Zandtaartdeeg

    Zandtaartdeeg

    8keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De hier vermelde basisrecepten zijn bedoeld voor verschillende soorten pasteien en taarten, zowel zoet als hartig. De methoden worden in dit boek gebruikt. Volg per recept de vermelde specifieke methoden en instructies op.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 toplaag van een pasteivorm voor 4-6 personen

    • 115 g zelfrijzend bakmeel
    • snufje zout
    • 55 g koude boter in vlokjes
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Zeef meel en zout in een kom. Roer de boter erdoor.
    2. Voeg 3-4 el koud water en het ei toe en meng alles tot een stevig, maar glad deeg. Kneed het in de kom lichtjes tot een soepel deeg. Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak en verwerk het meteen verder, zoals in het recept is aangegeven.

    Variaties en tips

    • Voeg voor kaasdeeg 30 g geraspte belegen cheddar, parmezaanse kaas of een andere harde kaas toe, voordat het water wordt toegevoegd. * • Voeg voor kruidendeeg met de boter 1-2 el kruiden toe. * • Vervang voor een voedzamer deeg het water door 1 losgeklopt ei en net voldoende water om het deeg te binden. * • Vervang voor zoet deeg het zout door 1 tl basterdsuiker. Vervang het water door halfvolle melk. * • Vervang voor een luchtiger deeg 30 g van het meel door vers wit broodkruim.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren