Zeeduivel-mosselspiesjes

    Zeeduivel-mosselspiesjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Voor deze verrukkelijke sjasliek worden gemarineerde blokjes zeeduivelfilet en verse mosselen samen met kleurrijke groenten aan prikkers geregen en licht gegrild. Dit lekker pittige, warme hapje doet het erg goed op feesten en buffetten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 spiesjes

    • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
    • sap van 1 limoen
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 2 tl honing
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 el fijngehakte verse oregano of majoraan
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 200 g zeeduivelfilet, in 16 blokjes gesneden
    • 16 gepelde verse mosselen, totaal circa 125 g
    • 1 kleine gele paprika, zonder de zaden en in 16 blokjes gesneden
    • 1 courgette, in 16 dunne plakjes gesneden
    • 16 kerstomaatjes
    • zout en peper
    • partjes limoen of citroen om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Doe citroenrasp en -sap, limoensap, olie, honing, knoflook, oregano of majoraan, peterselie en zout en peper naar smaak in een kleine, niet-metalen kom. Klop alles en roer zeeduivel en mosselen erdoor, zodat ze goed bedekt zijn. Zet de afgedekte kom 1 uur in de koelkast.
    2. Leg ondertussen 16 satéprikkers 10 minuten in warm water. Laat ze uitlekken. Verwarm de grill voor op de middelste stand.
    3. Rijg aan elke prikker 1 blokje zeeduivel, 1 mossel, 1 stukje paprika, 1 plakje courgette en een kerstomaat. (Bewaar de marinade.) Laat de uiteinden van de prikkers vrij, om ze goed te kunnen vasthouden.
    4. Leg de spiesjes op het rooster in de grillbakplaat en gril ze gedurende 8-10 minuten, totdat de zeeduivel gaar is en de groenten beetgaar zijn. Draai ze daarbij af en toe om en bestrijk ze met de marinade. Serveer ze warm, gegarneerd met partjes limoen of citroen.

    Bevat per spiesje

    ✓✓ B12 * ✓ C, E

    Variaties en tips

    • Neem voor sjasliek met sint-jakobsschelpen en garnalen 16 gepelde verse sint-jakobsschelpen en 16 rauwe, gepelde garnalen in plaats van de zeeduivel en mosselen. * • Snijd voor tonijn- of zwaardvisspiesjes 300 g verse tonijn of zwaardvis in 16 blokjes en marineer deze in een mengsel van fijngeraspte schil en sap van 1 limoen, 1 klein uitgeperst teentje knoflook, 1 el extra vergine olijfolie, 1 tl cajunkruiden en zout en peper naar smaak. Ontdoe 1 rode paprika van zaden en snijd hem in 16 blokjes; snijd 4 sjalotjes of kleine uien in vieren. Rijg de vis met de groenten en 16 heel kleine champignons aan satéprikkers. Gril ze zoals beschreven.

    Pluspunten

    • De kop van de zeeduivel is enorm groot; alleen het staartgedeelte wordt gegeten. Het stevige vlees lijkt erg op zeekreeft. Zeeduivel is een uitstekende bron van fosfor en een redelijke bron van kalium, dat belangrijk is voor een gezonde bloeddruk. * • Mosselen leveren verscheidene mineralen, vooral ijzer, zink, koper en jodium. Mosselen zijn ook een uitzonderlijk goede bron van de vitamine B12, die nodig is voor een gezond zenuwstelsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren