Zoet kruimeldeeg

    Zoet kruimeldeeg

    8keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    De hier vermelde basisrecepten zijn bedoeld voor verschillende soorten pasteien en taarten, zowel zoet als hartig. De methoden worden in dit boek gebruikt. Volg per recept de vermelde specifieke methoden en instructies op.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 portie deeg voor een ondiepe vlaaivorm van 23 cm

    • 115 g bloem
    • 55 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
    • 25 g poedersuiker, gezeefd
    • 1 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Zeef de bloem in een kom. Meng de boter erdoor totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Roer er daarna de suiker door.
    2. Klop de eierdooier los met 1 el koud water. Doe dit in de kom bij het bloemmengsel en meng het met een tafelmes door elkaar. Kneed er een zacht deeg van.
    3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het voor het uitrollen minstens 30 minuten afkoelen.

    Variaties en tips

    • Vervang voor zoet kruimeldeeg met noten 30 g van de bloem door gemalen amandelen (of hazelnoten of walnoten). * • Voeg voor kruimeldeeg met sinaasappel met de suiker de fijngeraspte schil van 1 sinaasappel (of 1 citroen) toe en vervang het water door sinaasappelsap (of citroensap). * • Voeg aan de losgeklopte eierdooier 1 tl puur vanille-extract toe en gebruik iets minder water.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren