Zoete kipbroodjes

    Zoete kipbroodjes

    3keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Er zijn maar weinig snacks over de hele wereld zo populair als ‘broodjes mét’. De mogelijkheden voor gezonde toevoegingen zijn oneindig, hoewel sauzen wel wat vet en calorieën toevoegen. Probeer deze hartig-zoete combinatie eens: kip met een honing-mosterdsaus, sappige schijfjes mango en knapperige sla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 el grove mosterd
    • 4 tl honing
    • 4 kleine kipkarbonades van circa 90 g, zonder vel
    • 4 flinke broodjes, wit of meergranen
    • 8 kleine blaadjes Romeinse sla
    • 2 kleine, rijpe mango's, in schijfjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden (desgewenst)
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng mosterd en honing en voeg peper en zout naar smaak toe.
    2. Druk de karbonades licht aan, zodat ze wat platter worden. Leg ze in een licht ingevette ovenschaal of braadslee. Houd circa 2 el van het honing-mosterdmengsel achter en verdeel de rest over het kippenvlees. Braad ze in ongeveer 12-15 minuten gaar; het vocht moet helder zijn als er met een mes een inkeping in de kip wordt gemaakt.
    3. Snijd ondertussen de broodjes open en rooster ze. Leg een blaadje sla op het onderste gedeelte, leg hierop wat schijfjes mango en strooi er eventueel wat lente-uiringetjes over. Verdeel het achtergehouden honing-mosterdmengsel over de snijkant van de bovenste helft van de broodjes.
    4. Leg de kip op de mango en lente-ui en verdeel er de resterende sla over. Leg de bovenste helft van het broodje erop en druk de broodjes licht aan. Serveer ze meteen.

    Variaties en tips

    • U kunt de kip van tevoren braden en koud in plaats van warm serveren. * • Neem in plaats van broodjes dikke sneden geroosterd boerenbrood en leg hierop de sla, schijfjes mango en kip. * • Gebruik kalkoenenborstfilet. Dit vlees is sneller gaar, reken op 10-12 minuten. * • U kunt ook andere soorten fruit gebruiken – schijven verse ananas, perzik of kiwi. Gebruikt u fruit uit blik, neem dan vruchten op eigen sap en niet op siroop, om het caloriegehalte zo laag mogelijk te houden. * • Leg voor een broodje met kip en groenten op de met het honingmengsel besmeerde broodjes een salade van geraspte courgette, wortel en zoete ui (bladzijde 59), of neem een salade van wortel en witte kool. * • U kunt de grove mosterd desgewenst vervangen door een fijnere, milde soort.

    Pluspunten

    • Grove mosterd bevat per 100 g 10,2 g vet en 140 kcal, maar dit is aanzienlijk minder dan mayonaise, waarvan een zelfde hoeveelheid maar liefst 81 g vet en 745 kcal bevat.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, B6, B12, niacine, ijzer, koper, selenium, zink * ✓ B1, B2, E, foliumzuur, calcium, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren