Zomerse kip-pastasalade

    Zomerse kip-pastasalade

    17keer bewaard
    13uur35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De ingrediënten van deze verfrissende salade boordevol smaken en contrasterende structuren worden gemengd met een smeuïge ansjovisdressing. Dankzij dit gerecht haalt u het beste uit verse tuinbonen (van eind mei tot begin juli vers verkrijgbaar). De rest van het jaar kunt u tuinbonen uit de diepvries gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode paprika, in vieren gesneden en zonder zaden
    • 1 gele paprika, in vieren gesneden en zonder zaden
    • 3 el olijfolie, extra vergine
    • 1 el citroensap
    • 2 kipfilets, circa 350 g in totaal
    • 1 blik ansjovisfilets, circa 50 g uitgelekt
    • 2 tl dijonmosterd
    • 1 klein knoflookteentje, uitgeperst
    • 2 el Griekse yoghurt
    • 2 el warm water
    • 1 rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 125 g verse groene asperges
    • 250 g fusilli (pastaspiraaltjes)
    • 200 g verse jonge tuinbonen, gedopt
    • 125 g gemengde slablaadjes
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 12uur in de koelkast  ›  Klaar in:13uur35min 

    1. Verwarm de grill voor. Schik de paprikastukken met de schil naar boven op het rooster onder de grill en laat ze 5 minuten grillen, of tot de schil lichtjes is verbrand. Draai de paprika's om en laat nog 2-3 minuten grillen, of tot ze zacht zijn. Doe ze in een plastic zak en laat ze afkoelen tot u ze vast kunt nemen. Verwijder dan de schil en snijd ze in schijfjes.
    2. Terwijl de paprika's afkoelen, verhit u een geribbelde gietijzeren pan of een koekenpan tot die heel heet is. Meng 1½ tl van de olie en 1 tl van het citroensap en smeer daarmee de kipfilets in. Leg ze in de pan, temper het vuur en laat ze circa 15 minuten bakken, tot ze zacht en gaar zijn. De vloeistoffen die eruit komen als u er met een spies in prikt, moeten helder zijn. Draai de kip eenmaal om.
    3. Maak ondertussen de dressing. Doe de ansjovis in een mixer met de resterende el olijfolie, de rest van het citroensap, mosterd, knoflook, yoghurt, water en peper naar smaak. Mix tot het mengsel smeuïg is. Doe de ui in een kom en giet de dressing erover. Zet opzij.
    4. Als de kip gaar is, haalt u die uit de pan en zet u de kip opzij om af te koelen. Voeg de asperges toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze eenmaal om. Haal ze uit de pan en snijd ze door. Zet ze opzij.
    5. Kook de pasta 10-12 minuten in een pan met kokend water tot de pasta al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Voeg de tuinbonen 3-4 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Laat uitlekken en spoel daarna af met koud water. Zet opzij.
    6. Snijd de gebakken kip in reepjes. Voeg ze samen met de reepjes paprika, asperges, tuinbonen en pasta toe aan de uien. Meng, zodat alles is bedekt met de dressing. Dek af en laat tot 12 uur lang koelen. Haal de salade ten minste 15 minuten voor het serveren uit de koelkast en serveer op een bedje sla.

    Pluspunten

    • Ansjovis bevat calcium en fosfor, twee essentiële mineralen voor het onderhouden van een gezond beendergestel en gezonde tanden. Die mineralen blijven ook behouden bij ansjovis uit blik. * • Door zetmeelrijke koolhydraten, zoals pasta, toe te voegen aan een kleine portie vetarme eiwitten in de vorm van mager vlees, in combinatie met veel groenten, krijgt u een goede en gezonde evenwichtige maaltijd.

    Een variatie

    • Maak een salade van eend, penne en sinaasappel. Meng het sap van ½ sinaasappel, 1 tl lichte ruwe rietsuiker, 2 tl zonnebloemolie en 1 el donkere sojasaus. Giet het mengsel over 2 eendenborstfilets zonder vel, à circa 150 g, en laat 30 minuten in de marinade liggen. Verwarm de grill voor en bak het vlees 10-15 minuten, tot het mooi bruin is (binnenin zal het echter nog roze zijn). Draai het vlees eenmaal om. Terwijl de eend bakt, schilt u 3 grote sinaasappelen en snijdt u ze in schijfjes. Besprenkel een kant van de schijfjes sinaasappel met 1 el lichte ruwe rietsuiker en laat ze de laatste 5 minuten van de baktijd met de eend grillen tot ze lichtbruin zijn geworden. Vervang de fusilli door 250 g penne. Snijd de eend in plakjes en doe ze met de sinaasappelen, gekookte penne en 125 g gemengde slablaadjes in een schaal. Maak de dressing met 2 el zonnebloemolie, 2 el sinaasappelsap en 2 tl gembersap (zie stap 3, Varkenssalade met peer en pecannoten, bladzijde 87). Breng op smaak. Giet over de salade, meng en serveer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine * ✓✓ B2, kalium, koper, zink * ✓ calcium, ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Wauw! Dit is een toppertje. Je prop je mond letterlijk vol met pasta, geen smaak overheerst, maar je proeft van alles. Ik heb 375 gram pasta gebruikt, de olie van de ansjovis en het olie van de gebraden kip in de dressing meegenomen. Veel citroen tijdens het braden van de kipfilet toegevoegd. Wees niet te zuinig met de Griekse yoghurt - 02 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren