Garnalen en sint-jakobsschelpen in gemberboter

    Garnalen en sint-jakobsschelpen in gemberboter

    10keer bewaard
    20min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Garnalen en sint-jakobsschelpen in een gemberboter saus met geraspte wortel en prei. Heerlijk als je het serveert met basmati rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100ml witte wijn
    • 200ml groentebouillon van een goede kwaliteit
    • 1 theelepel vers geraspte gember
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 kleine wortel, geschild en gesneden
    • 1/2 prei, geschild en gesneden
    • 10 verse sint-jakobsschelpen
    • 150g grote garnalen
    • 175g ongezouten boter, in blokjes
    • Fijngehakte verse bieslook om te garneren
    • Zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng in een grote pan de wijn, groentebouillon, gember en knoflook aan de kook.
    2. Voeg de wortel en prei toe en zet het vuur laag. Laat 5 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg de sint-jakobsschelpen en garnalen toe. Roer de blokjes boter erdoorheen. Blijf koken tot de boter is gesmolten en de vis ondoorzichtig is.
    4. Strooi de bieslook erover en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren