Eenvoudige zalmkoeken

    (1)
    25 minuten

    Mijn kinderen houden niet van vis, maar dit vonden ze lekker. Ik serveer de zalmkoeken als tussendoortje, op een boterham of als maaltijd met rijst en groenten. Persoonlijk vind ik het lekker de koeken in mierikswortel te dippen.


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 blikje (418g) zalm, uitgelekt en losgemaakt
    • 2 eieren, geklopt
    • 4 eetlepels gekruid paneermeel
    • 4 eetlepels instant aardappelpuree
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/4 theelepel gedroogde dille
    • 1/4 theelepel selderiezout
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een middelgrote kom zalm, eieren, paneermeel, aardappelschilfers, ui, knoflook, dille, selderiezout, zout en peper vermengen. Vorm het mengsel tot balletjes van 5 cm en druk deze tot 1 cm dikke koeken.
    2. In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. In porties bakken, ong. 5 minuten per kant tot de zalmkoeken lichtbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren