Beoordelingen & opmerkingen (27)

Pepernoten

Pepernoten (of kruidnoten) horen bij Sinterklaas. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is ook erg leuk en zeker niet moeilijk.
Beoordelingen (27)


21 okt 2011
Beoordeeld door: mevrouwtj
Makkelijk recept! Een tip voor het balletjesdraaien: Deeg opdelen in 4 a 5 porties, hier een 'slang' van draaien, deze in blokjes snijden, de blokjes in de hand draaien tot een bolletje. Gaat een stuk sneller! Succes!
 
04 dec 2009
Beoordeeld door: stroopwafel
270 pepernoten!! Zoveel kon ik er maken uit het deeg. Recept is precies goed, heb er niks aan veranderd. Wel handig om wat hulptroepen te hebben om je te helpen met balletjes draaien... ;-)
 
22 okt 2015
Beoordeeld door: JoëlleKoekjes
Ik zat zo lekker het recept te maken blijkt het veel te droog te zijn. Denk ik laat ik er een scheutje melk extra bij doen is het nog niet goed, dan maar nog eentje, nog steeds niet goed dit moest ik wel tot drie keer doen. Verschrikkelijk. Toen paste het ook niet op 1 bakplaat dus snel een tweede gehaald bij de winkel. Die bleek niet te passen in de oven, stressen stressen stressen natuurlijk. Toen heb ik maar een nieuwe bakplaat besteld. Die kwam natuurlijk wel weer twee dagen later aan, het deeg was toen helemaal groen, beschimmeld. Kon ik weer opnieuw het recept gaan maken. Al met al heel veel moeite voor de pepernoten maar ze waren wel erg lekker .
 
05 nov 2011
Beoordeeld door: michal
heel lekker! ik heb het precies volgens het recept gedaan en ze zijn heel goed gelukt!
 
22 okt 2015
Beoordeeld door: kraskookt
erg gezellig recept. Heb echt heerlijk gelachen om de reactie van @joellekoekjes. Ze is zo´n geweldige chef. Heerlijk om bij haar te eten. Bij mij is dus precies hetzelfde gebeurd! Zoo toevallig! Ik ga morgen om even uit te rusten van mijn bakavontuur, naar haar cabaretshow! Ze lijkt me echt een grappige pittige tante. Misschien zelfs wel pittiger dan sambal. hahahaha. misschien was dit wel mijn beste grap en moet ik eens zelf een show gaan schrijven. Maar, als jullie de duimpjes omhoog doen, weet ik of ik fans ga krijgen. bekijk ook even mijn youtube kanaal: kokenmetkras. voor nog meer leuke recepten. Ik heet natuurlijk niet echt kras, ik heet chris maar dat terzijde. hahhaha ik had jullie daar gewoon allemaal even in de maling genomen he? jaja dat is ook een van mijn kwaliteiten. Bekijk ook mijn blog voor mijn spannende kookavonturen! het heet: het blog van een rog! Doei xx
 
08 nov 2009
Beoordeeld door: Nanda
Heerlijk! Leuk om te doen ook. Maak ze niet te groot, want ze rijzen in de oven nog een beetje. Ik heb een half potje speculaaskruiden van Silvo erdoor gedaan, dat is 11 gram. En de pepernoten in 18 minuten afgebakken, dan zijn ze perfect.
 
Opmerking:
14 nov 2009
Marco zei:
Hoeveelheden gewijzigd. Met 2/5 van de hoeveelheden was m'n bakblik al aardig vol. Ik nam een beetje meer melk (30 ml bij 100 g meel, dat zou 75 ml zijn voor 250 g meel.) Ik maakte de balletjes deeg al tussen m'n vingers plat, dan is er minder kans dat ze op het bakpapier blijven vastzitten. Ik gebruikte het recept van Marielle voor koekkruiden.
 
21 okt 2012
Beoordeeld door: evenstar
In mijn oven moesten ze wat langer, en ik heb ze eerst 15 minuten op een laag rooster, en toen nog 5 op een hoog rooster gebakken. Dit omdat ik geen 'midden-in-de-oven' rooster heb (combimagnetron, onding). Mijn eerste keer pepernootjes en super geslaagd! Mijn dochter heeft geholpen en zit van te smullen.
 
14 nov 2009
Beoordeeld door: Marco
Bedankt voor het recept , Koekje. Leuk dat ik nu zelf pepernoten kan maken. Denk er inderdaad aan de balletjes deeg niet te groot te maken - de eerste keer kreeg ik iets als klein formaat bitterkoekjes.
 
11 dec 2011
Beoordeeld door: Charrie
Vooral als je in Duitsland woont is het heerlijk om zelf pepernoten te bakken VOlgend jaar zeker weer!!!
 

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht