Feestelijke witte chocolademousse

    Feestelijke witte chocolademousse

    183keer bewaard
    3uur3min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Een licht, maar toch romig alternatief op de standaard bruine chocolademousse. Dit is een must voor alle chocoladeliefhebbers en een makkelijk toetje na een feestelijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr witte chocolade
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 250 ml slagroom
    • 1 eetlepel witte rum
    • chocoladekrullen of cacaopoeder ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:3uur3min 

    1. Verwarm de witte chocolade in de magnetron of au bain marie tot het (onder af en toe roeren) glad en helemaal gesmolten is.
    2. Klop de slagroom stijf.
    3. Roer de gesmolten chocola erdoor.
    4. Meng de rum en daarna de yoghurt erdoor.
    5. Mix dit tot het goed gemengd is en schenk in smalle glaasjes of mooie (koffie)mokjes.
    6. Zet tenminste 3 uur in de koelkast alvorens te serveren.
    7. Garneer met wat chocoladekrullen of cacaopoeder.

    Tip

    Ook erg lekker met wat frambozen, of ander rood fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    Estelle
    van
    21

    Dit is inderdaad een heel lekkere en zachte chocolademousse. Om je vingers van af te likken. - 24 jan 2010

    sabrinajitan
    4

    Ik vind het erg lekker! - 12 dec 2013

    4

    Zalig dessert!!! Super heerlijk die witte chocolade en yoghurt smaak! Deze blijft draaien bij ons - 26 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren