Feestelijke witte chocolademousse

    (9)
    3 uur 3 minuten

    Een licht, maar toch romig alternatief op de standaard bruine chocolademousse. Dit is een must voor alle chocoladeliefhebbers en een makkelijk toetje na een feestelijke maaltijd.


    173 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr witte chocolade
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 250 ml slagroom
    • 1 eetlepel witte rum
    • chocoladekrullen of cacaopoeder ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:3uur3min 

    1. Verwarm de witte chocolade in de magnetron of au bain marie tot het (onder af en toe roeren) glad en helemaal gesmolten is.
    2. Klop de slagroom stijf.
    3. Roer de gesmolten chocola erdoor.
    4. Meng de rum en daarna de yoghurt erdoor.
    5. Mix dit tot het goed gemengd is en schenk in smalle glaasjes of mooie (koffie)mokjes.
    6. Zet tenminste 3 uur in de koelkast alvorens te serveren.
    7. Garneer met wat chocoladekrullen of cacaopoeder.

    Tip

    Ook erg lekker met wat frambozen, of ander rood fruit.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Beoordelingen in het Nederlands (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties