Ovenschotel met prei en kerrie

    Ovenschotel met prei en kerrie

    45keer bewaard
    45min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Deze preischotel kan ook heel goed met andere groenten worden gemaakt. De kruiden zijn een indicatie, ik probeer elke keer weer andere kruiden, soms wat meer, soms wat minder. Maar de kerriepoeder past hier echt goed bij en de cayennepeper maakt het gehakt lekker pittig.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardappelen
    • scheut melk
    • klont boter
    • 400 gr prei (in ringen)
    • olijfolie
    • teentje knoflook
    • 300 gr rundergehakt
    • peper en zout (naar smaak)
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 2 theelepels kerriepoeder (of naar smaak)
    • 100 gr geraspte kaas
    • handje paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 20 minuten in ruim kokend water gaar. Giet af en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Schep er wat van de geraspte kaas door en breng op smaak met peper, zout en de helft van de kerriepoeder. Je kunt als je snel wilt ook een pakje aardappelpuree gebruiken, maak volgens de aanwijzing op het pak klaar.
    3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitgeperste teentje knoflook daar even in. Doe dan het gehakt erbij met peper, zout, cayennepeper, nootmuskaat en kruidnagel (behalve de kerriepoeder) en bak dit rul tot het bruin is.
    4. Kook ondertussen de prei kort (ong. 8-10 minuten) in een pan water. Giet af.
    5. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop de (uitgelekte) prei en bestrooi dit met de resterende kerriepoeder. Verdeel de aardappelpuree hierover en bestrooi met de resterende geraspte kaas en wat paneermeel.
    6. Zet ongeveer 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en knapperig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    8

    - 01 dec 2011

    Lisa
    van
    7

    Heerlijke ovenschotel! Ik maak dit regelmatig, Ik heb deze keer nog een paprika door het gehakt gedaan. Je kunt het ook erg goed vantevoren voorbereiden en dan 's avonds zo in de oven zetten. - 15 mrt 2015

    berts
    van
    3

    Het gehakt in de ovenschaal overgoten met een pittige jus, De prei "verwent" met kruidnagel tijdens het koken. Dubbele hoeveelheid kaas gebruikt. Kruiden geven body aan dit gerecht, mijn jongens hebben gesmuld!! Prima vervanger voor een broodje hamburger op zaterdagavond. - 21 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren